CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün 16. gününü tamamladı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki amacıyla Ankara Güvenpark’tan başlattığı yürüyüşüne 16. günde Sakarya’nın Hendek ilçesinden başladı.

Korteje bugün, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Başkanı Lami Özgen, tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi ve türkücü Dilberay katıldı. İlerleyen saatlerde sanatçılar Selda Bağcan, yazar Ahmet Ümit şair Ahmet Telli de kortejde yerini aldı.

Heyet bir süre yürüdükten sonra su molası verdi. Havanın sıcak olması nedeniyle grup, molanın ardından yürüyüşe devam etti.

İlk molanın ardından saat 10.30’da yürüyüşe devam eden Kılıçdaroğlu, ikinci mola adresi olan Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin karşısında bulunan alana ulaştı. İkinci mola adresinden saat 17.00’de yola çıkan Kılıçdaroğlu, sanatçı Selda Bağcan ve çeşitli illerin baro başkanları ile yaklaşık toplam 20 kilometre yol yürüdükten sonra yürüyüşün 16. gününü Sakarya’nın Akyazı ilçesine bağlı Balbalı Mesire alanında tamamladı.

Yürüyüş sırasında bazı vatandaşlar "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı. Grupta bulunanlar ise alkış ile karşılık verdi.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler geceyi Hendek ilçesindeki kamp alanında geçirecek.

Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne daha önce Zülfü Livaneli de katılmıştı. Adalet Yürüyüşü'nün 16. gününde Selda Bağcan"Adalet" için yürüdü.

Yürüyüşün 16. gününde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında yürüyen 88 yaşında Sururi, ‘paralı asker’ olarak kullanıldığını ifade ettiği Mehmetçikler, cezaevindeki gazeteciler ve cahil ‘bırakılan’ gençler için yürüdüğünü kaydetti.

Adalet Yürüyüşü’nün bir başlangıç olduğunu belirterek “İlk günden beri takip ediyorum, çığ gibi büyüyüşü müthiş bir mutluluk veriyor. Ülkeye bu yürüyüş demokrasiyi getirecek” diyen Sururi, T24’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Adalet dediğim zaman Mehmetçiklerimiz birinci planda geliyor benim için, çünkü bu çocuklar vatanı korumak için savaşmıyorlar, paralı asker muamelesi görüyorlar. Bence şehitten önce hepsi maktul oluyorlar. Ben buna karşıyım, bunun devam etmesini istemiyorum.

“Cahil gençler yerleşip bu ülkenin sahibi olacaklar diye çok korkuyorum”

İkinci olarak basınımız, gazetecilerimiz için adalet istiyorum. En önemlisi de eğitim için adalet istiyorum. Cahil gençler yerleşip bu ülkenin sahibi olacaklar diye çok korkuyorum. Tam zamanında başladı bu yürüyüş, inşallah Kemal beyi cumhurbaşkanı olarak da görmek isterim çok.

“Sanki bu ülkeye bir güç geldi ve her şeyi parçalayıp yok etmek istiyor”

Ekonomimiz kötü durumda, her şeyi ithal ediyoruz, ihracatımız bitti, topraklarımız, yeşillerimiz katledildi; sanki bu ülkeye bir güç geldi ve her şeyi parçalayıp yok etmek istiyor. Ve biz de bu güce karşı biraz geç de olsa çok anlamlı bir biçimde mücadele etmeye başladık. Kemal Beyle yan yana gelip yürüdüğüm için çok mutluyum ve başarılı olacağımıza çok inanıyorum. Bu iş burada durmayacak, bu bir başlangıç ve sonucu gelecek. Ülkeye bu yürüyüş demokrasiyi getirecek.

(Kaynak: T24, CNN Türk)

Editör: TE Bilisim