Havacılık iş koluna getirilen grev yasağının TBMM gündemine geleceği haberi üzerine çok sayıda THY'de görevli kabin memuru Atatürk Havalimanı'nda gece saatlerinde toplandı. Bazı kabin memurları uçuşa giden arkadaşlarını engellemek için uzun süre uğraştı.

Sabah saatlerinden itibaren ise Atatürk Havalimanı’nda toplanan THY’de görevli kabin memurlarına destek olarak Türk Hava Yolları Teknik A.Ş çalışanları da iş bırakarak eyleme katıldı.

104 SEFER İPTAL

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre iç ve dış hatlarda toplam 104 sefer iptal edildi. Onlarca sefer de gecikmeli olarak yapılacak. Hangi seferlerin iptal edildiği veya gecikme yaşandığına ilişkin bilgiler Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin internet sitesinden edinilebiliyor.

THY Basın Müşavirliği’nce konu ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Hava İş Sendikası yasadışı grev çağrısı yapmış, çalışanların bir kısmı bu çağrıya uymuştur. Bu nedenle uçuş operasyonlarında aksaklıklar yaşanmaktadır.Yolcularımızın en az etkileneceği şekilde iptaller yapılmaktadır. Yolcularımızın değişiklik talepleri herhangi ekstra maliyet olmaksızın gerçekleştirilecektir.

İNTERNET SİTESİ HACK'LENDİ

Grev kararının kaldırılmasına tepki gösteren bir grup, Türk Hava Yolları’nın (THY) resmi internet sitesini hackleyerek yasağı protesto etti. THY'nin internet sitesine sabah saatlerinden bu yana ulaşılamıyor.

BEKLEME SÜRÜYOR

Atatürk Havalimanı'ndaki iptaller nedeniyle uçuşu olan yolcuların büyük kısmı havalimanına gelmemeyi tercih etti. Gelenler ise alanda beklemeye devam ediyor.

Öte yandan uçakları iptal edilen yolcuların bazıları otellere yerleştirildi. Dış hat yolcuları biletlerini iptal ettirdikten sonra Türk Hava Yolları Hotel Desk’e geldi. Yolculara yemek ikramı da yapıldı.

BAKAN YILDIRIM: GEREKLİ ADIMLARI ATARIZ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, THY'deki iş bırakma eylemiyle ilgili yaşanan sorun vatandaşı perişan edecek noktaya geldiğinde, gerekli adımları atmaktan geri durmayacaklarını belirterek, “Bizim için vatandaşın rahatlığı, hizmete erişmesi her şeyin önünde gelir” dedi.

Sorunun kısa sürede giderilmesi temennisinde bulunan Yıldırım, “Grev yapmak bir hak arama olmakla beraber en son olarak başvurulacak yöntem olmalı. Bu konunun yasal altyapısı tamam mıdır? Değil midir? Onu araştırmamız lazım. Bildiğim kadarıyla grev süreci şimdi başlamamalı, bu biraz fiili bir durum. İşi bırakma da aynı sonucu doğurur, o bakımdan burada hukuki bir sorun ortaya çıkacağı muhakkak” diye konuştu.

Yolcuların ve vatandaşların mağdur olmaması konusuyla ilgilendiklerini dile getiren Yıldırım, “Elimizdeki gücü, yetkimizi insanları mağdur ve perişan etmek yönünde kullanırsak bu hiç de insani bir davranış olmaz. O bakımdan bir an önce bu sorunun sona ermesini bekliyoruz” dedi.

"EYLEMİ SÜRESİZ YAPARIZ"

Öte yandan THY'deki eylemlerle ilgili Hava-İş, personele yeni bir mail gönderdi. Hava İş tarafından gönderilen mailde, Türk Hava Yolları’nın personele yönelik işten çıkarmaya yönelik tehditlerin devam ettiği sürece 03.00-24.00 saatleri arasında yapacakları eylemlerin süresiz bir şekilde devam edileceğini duyurdu. (Hürriyet)
Editör: TE Bilisim