Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe son yolculuğuna uğurlandı.

Ülkü Adatepe'nin Türk bayrağına sarılı cenazesi, Teşvikiye Camisi'ne getirildi. Camide, Adatepe'nin oğulları Ali Kemal Doğançay ile Ahmet Kemal Doğançay taziyeleri kabul etti.Birçok kanal cenace törenini canlı yayınladı.

Camideki cenaze törenine, Adatepe'nin ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, 3'üncü Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, sanatçılar Müjdat Gezen, Romalı Perihan ve Ali Rıza Binboğa, Se-sam başkanı Yılmaz Atadeniz, İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu, Mhp grup başkanvekili Oktay Vural, Chp belediye başkanları, Milletvekilleri, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile birçok subaylar ve vatandaşlar katıldı.

Adatepe'nin cenazesi, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından alkışlar eşliğinde cenaze aracına konuldu. Ülkü Adatepe'nin cenazesi, daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İmam tepki çekince Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adını andı... Bunun üzerine Ülkü Adatepe'nin vasiyeti olmasına rağmen törene katılanların çoğu protesto olarak alkışladı...

 Bu arada, cenaze namazını kıldıran imamın, Adatepe'nin kendi cenazesinde alkış istemediği şeklinde vasiyeti olduğunu ve bunu yakınlarının kendisine ilettiğini söylemesine rağmen cenazeye katılanlar uzun süre alkış tuttu. Alkış tutmalarına sebep gene imamın Atatürkün adının dualarda anmaması oldu.İmam tekrar dualara başladı ve alkışlar bir daha koptu.


Öte yandan, cenaze törenine, Türk Silahlı Kuvvetleri, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Antalya belediye başkanı, İzmir belediye başkanı ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de çelenk gönderdiği görüldü.

Yazı ve Fotoğraflar: Muharrem ERDEMİR
Editör: TE Bilisim