Hatay'daki olaylarda hayatını kaybeden Atakan'ın ölümünü protesto etmek için toplanan vatandaşlara polisin sert müdahale etmesi ünlü isimlerden tepki aldı. Twitter adreslerinden polisi eleştiren bazı ünlülerin "10 - 12 Eylül polisin darbe kutlaması" "Tank yerine Toma hep aynı hava" gibi tweetleri dikkat çekti.


İşte o tweetler:

Hakan Şükür

12 Eylül insanlık suçuydu. 517 idam cezası verildi. 7 bin insan için idam istendi. 650 bin isan gözaltına alındı. 1 milyom 683 kişi fişlendi.

Sabahat Akkiraz
Darbelerin hepsinin bedelini ödeyenler biz olduk. Nemalananlar ortada. 12 Eylül yargılanıyordu; ne oldu?

Metin Uca

İnsanları birbirine kırdırıp yaşama psikolojisi dışı herşeyden vazgeçirerek körleştiren, köleleştiren 12 EYLÜL KUTLU'SUZ OLSUN!

Can Ataklı

33 yıl önceki generaller cuntası bile halkına bu kadar vahşice saldırmamıştı. Bir iktidar son çırpınışlarında halkından intikam alıyor. 

Nihat Doğan

Bu ülkede bu saatten sonra darbe olmayacağını bile bile polisi halkına gözü dönmüş bi şekilde saldırtmak insanlığın neresinde. Ey vicdan eyyy 

Şebnem Sönmez

Bu hükümet yargılanacak! Ve 12 Eylül darbecilerinin hala yargılanmamış olmasına aldanmayın. Çok zamanınız kalmadı!

Mete Çubukçu

12 Eylül. Karanlık, kirli günler 33 yıl olmuş hala temizlenmedi. 12 Eylül 1980'den bu yana değişen şey askerin gücünün polise geçmiş olması

Onur Akay

Bugün 12 Eylül, darbenin 33. yıldönümü. 1980 Askerler. 2013 Polisler. Sadece sokakları işgal edenler değişmiş. Tank yerine Toma hep aynı hava!

Tuğba Özay
12 Eylül 1980'den bu yana değişen şey askerin gücünün polise geçmiş olması.

Behzat Ç

Adını koyalım 10-12 Eylül 2013 polisin darbe kutlaması. 12 Eylül 1980'den 12 Eylül 2013'e Zalimler Aynı. Dünyada olay çıkan yere polis gider Türkiye'de polis giderse olay çıkar.

Barbaros Şansal

Aynen 12 Eylül sabahı gibi, Herkesin kimliği kontrol ediliyor, çantası aranıyor, üstelik mütecaviz ve küstah bir uslup ile!
Editör: TE Bilisim