Ünlü isimler sabahın erken saatlerinden itibaren oyunu kullanmaya başladı. Oy kullanan ünlüler arasında Tarkan, Cem Yılmaz, Halit Ergenç-Bergüzar Korel, Belçim Bilgin, Yılmaz Erdoğan, İbrahim Tatlıses, Esra Erol, Şevket Çoruh, Ata Demirer, Mustafa Ceceli, Hakan Yılmaz, İbrahim Çelikkol dikkat çekti.


 Megastar Tarkan, 16 Nisan Referandumu için oyunu Sarıyer, Çamlık Sitesi Yönetim binasında kullandı. Yayımladığı videolarla sosyal medyada birden bire ün kazanan Nusret Gökçe oyunu oyunu kullandıktan sonra yayınladığı fotoğrafı ile yine şaşırttı. Sandık görevlilerinin şaşkın bakışları arasında oyunu 'tuzlama' hareketiyle atan Nusret Gökçe’ye yüzlerce yorum yapıldı.

Seçmen Bilgi Kağıdı ve kimliği ile saat 09.00’da sandığa gelen Tarkan, çevredekilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Tarkan seçmen bilgi sağıdı ile gazetecilere poz verdi. Seçmenlerle birlikte sıraya giren Tarkan, sırası geldiğinde 1249 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Tarkan oyunu attıktan sonra sandığın başında "Hayırlısı Olsun" dedi.

Çıkışta çevredekiler Tarkan ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. Tarkan, fotoğraf isteklerini geri çevirmedi. Tarkan, gazetecilerin soruları üzerine, "Bir vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Oyumu verdim. Gidiyorum" ifadelerini kullandı.

Ünlü isimler de vatandaşlık görevini yapmak için sandık başına gitti.


Ünlü komedyen Cem Yılmaz, elektrikli bisikletiyle Lütfi Banat İlkokuluna gelerek oyunu kullandı. Oldukça sinirli olduğu gözlenen Yılmaz, basın mensuplarına “Müsaade eder misisiniz?” diyerek tepki gösterdi.

Komedyen Cem Yılmaz, oyunu kullanmak için elektrikli bisikletiyle Lütfi Banat İlkokuluna geldi. Sabah saat 10.00 sıralarında okula gelen Yılmaz, 1220 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oyunu kullanan ünlü komedyen, sandık görevlilerine kolay gelsin dileklerinde bulundu. Basın mensuplarının sorularını cevapsız bırakan Yılmaz, elektrikli bisikletine binerek okuldan ayrıldı.

Halit Ergenç ve Bergüzar Korel oyunu Etiler'de kullandı.




Oyuncu Halit Ergenç ve eşi Bergüzar Korel, oylarını birlikte gittikleri okulda kullandı. Şu sıralar Vatanım Sensin dizisinde rol alan Halit Ergenç, anayasa değişikliği referandumunda oyunu kullanmak için eşi Bergüzar Korel ile birlikte Etiler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gitti. Oy verme işlemi sonrasında Bergüzar Korel, mühürü unutunca görevliler tarafından uyarıldı.

Halit Ergenç, "Önemli bir gün. Herkesin bütün değerlerini ve gelecek düşüncelerini ortaya koyup, adam akıllı düşünerek karar vermesi gereken bir gün. Herkes kararını vermiştir, bugüne kalmaz” dedi.

Belçim Bilgin Yılmaz Erdoğan`ın eşi Belçim Bilgin oyunu kullanmak için Lütfi Banat İlkokulu`na geldi. Geçtiğimiz seçimde eşi Yılmaz Erdoğan ile birlikte okula gelerek oy kullanan Bilgin`in bu kez yalnız olduğu görüldü. Oy verme işlemini gerçekleştiren Belçim Bilgin okuldan ayrıldı. Yılmaz Erdoğan`ın ise Muğla`da olduğu öğrenildi.


İbrahim Tatlıses oy kullanırken çektirdiği fotoğrafını İnstagram hesabından palaşarak "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak görevimi yerine getirdim, sizde görevinizi yerine getirin, ricamdır" yazısını paylaştı. 


Nusret, oy kullanırken yaptığı şov hareketi ile tüm dikkatleri üzerine çekti.


Tuğba Özay oy kullanırken çektirdiği fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.


Hülya Avşar, oyunu Sarıyer Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde kullandı. Oyunu kullanmak için sandığa gelen Hülya Avşar, bir süre sandık yetkilileriyle sohbet ettikten sonra oy pusulası ve zarfıyla kabine girerek seçimini yaptı. "Hepimiz için iyisi olsun inşallah" diyerek oy pusulasını sandığa atan sanatçı, daha sonra salondan çıktı. Oyunu kullandıktan sonra referandum ile ilgili düşüncelerini aktaran Hülya Avşar, "Hepimiz için iyi olsun diyorum. Zaten su akar yolunu bulur her şekilde. Aklıma Erkan Yolaç’ın yarışması geldi. O iki kelimeyi söylemeyeceksin diye" ifadelerini kullandı.




11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül eşi Hayrunisa Gül ile birlikte Referandum'da oyunu kullandı.


12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oyunu eşi Emine Erdoğan ile birlikte İstanbul'da kullandı.

Editör: TE Bilisim