ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, telefonla tanışarak internetten sürekli görüştüğü Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde yaşayan Akın Andıç'ı ziyaret etti.

Büyükerşen'i yolda görenler sevgi gösterilerinde bulunurken, Cumhurbaşkanı olarak görmek istediklerini söyledi. Tebessüm eden Büyükerşen ise "Şimdiye sürekli bana verilen görevi yaptım. Ne görev verilirse onu yaparım" dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, güzel bir arkadaşlık örneği sergiledi. Edremit'te park içinde 'Sera Kafe' isimli çay bahçesini işleten Akın Andıç, internetten tanışıp arkadaş olduğu telefonda sürekli görüşüp dostluğunu ilerlettiği Büyükerşen'i kente davet etti. Marmaris'te kısa bir süre tatil yapan Büyükerşen, yol üzerindeki Ayvalık Belediyesi'ni ziyaret ederek, daha sonra Edremit'te Akın Andıç tarafından karşılandı. Edremit Parkı girişinde bulunan Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi önüne aracını park eden Büyükerşen, müzede resim sergisi düzenleyen sanatçılar tarafından sergi salonuna davet edildi.

BÜYÜKERŞEN' SEVGİ SELİ

Sergi salonunda, salondan parka yürüyüşü ve çay bahçesinde oturduğu yaklaşık yarım saat boyunca Büyükerşen'in gören vatandaşlar yanına gelerek sohbet etti ve fotoğraflar çektirdi. Erol Özgüneş isimli vatandaş Büyükerşen'e sarılarak "Sana el kaldıran şerefsizin eli kırılsın. Sen Eskişehir'in değil, Türkiye'nin mavi boncuğusun. Eskişehir'i güzeller güzeli bir şehir yaptın. Türkiye'yi de güzelleştireceğine inanıyorum. Sizi Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz. Bir de Antalya eski Belediye Başkanı" demesi üzerine Büyükerşen "Yapmazlar" derken, Özgüneş "Yaparlar. Kemal Bey vazgeçti. 'Ben yokum' diyor. Başbakan olmak istiyor' dedi. Büyükerşen "Bakalım gösterecekleri mi aday?" dedi.

BÜYÜKERŞEN: "EDREMİT AYRI BİR CENNET"

Yılmaz Büyükerşen, çay bahçesi girişinde çiçeklerle karşılanırken; nostaljik eşyalarla donatılan çay bahçesini inceledi ve çok beğendi. Gazetecilere açıklamada bulunan Büyükerşen, Edremit Körfezi'nin dünyadaki cennet olduğunu ifade ederek, "Daha önceleri Ayvalık ve Edremit'ten hep geçer giderdik. Hiç içlerine girme imkanım olmamıştı. Bu sefer buraları bir başka gördüm. Geçişlerim esnasında bu bölgenin gerek doğa güzelliklerini, gerekse insan güzelliğini fark edememişim. İnsanları, doğası çok güzel geldi bana. Akın arkadaşım ile hep telefon ve internet sayesinde tanışır görüşürdüm. Ama buraya geldim. Sizleri gördüm. Bu güzel yerleri gördüm. Burası bir ayrı cennet. İnsanlar için, dünyadaki cennet burası. Ama inşallah bir gün bütün millet kendisini cennet içerisinde gibi, zengin, huzurlu ve mutlu hissedecek. O günleri bekliyoruz" dedi.

"ADAY DEĞİLİM VERİLEN GÖREVİ YAPARIM"

Belediye başkanlığı görevini sürdürecek mi? yoksa Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bir düşüncesinin olup olmadığı da sorulan Yılmaz Büyükerşen, "Ben şimdiye kadar hiç aday olmadım. Bana verilen görevi yaptım. Bana ne görev verilirse onu yaparım. Aday değilim, verilen görevi yaparım" dedi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, daha sonra arkadaşı Akın Andıç'a Eskişehir'den getirdiği hediyeler verip, damla sakızlı dibek kahvesi içti. Büyükerşen, Kazdağları'nı gezip incelemek için yakın zamanda yeniden geleceğini söyleyerek, Balıkesir'den ayrıldı.

Kaynak: DHA

Editör: TE Bilisim