KESİNLİKLE DARP YOK

Sanatçı Zülfü LivaneliDarp mı edildiniz sorusuna; "Gördüğünüz gibi darp yok! Bende basın mensubuyum biraz abartı olmuş. Mersin'de 50 bin kişiye muhteşem bir konser verdik. Çok özel bir kitleydi. İyi de başladı, iyi de bitti. Konserde olay yok ama kuliste bir takım tatsızlıklar yaşandı. Soyunma odasını vermişler, İspanyolları bekletmişler. Konser gecikmiş, benim ekip ile onlar arasında da biraz tatsızlık çıkmış. Bunu da biz halka söyleyince, 'bunlar böyle yaptı!' deyince, bu sefer o belediye de çalışanlar alınıp, saldırı düzenlemek istemişler ama benim bunlardan haberimde olmadı. Daha sonra da normal bitti. Darp edildi falan diyorlar, efendim hiç öyle birşey yok! Bana yaklaşan bile olmadı." dedi.

KILIÇDAROĞLU ARADI
Konsere çıkmanızı mı engellemek istediler sorusuna Livaneli, "Hayır, konsere çıkmam çok gecikti, öne malesef İspanyol bir grup koymuşlar, oraya 50 bin kişi gelmiş beni izlemeye, beni bekliyor. Manasız bir şekilde 1,5 saat bir İspanyol grup orada dans ediyor. İnsanların sabrı buralarına gelmiş, ayakta bekliyorlar çoluk çocuk. Gösteri bitince bizim soyunma odalarını da onlara vermişler, bizim ekibimizin yeri kalmamış, dolayısıyla bizim ekip ile o İspanyol grup arasında bir tartışma çıkmış olay bu. Bundan dolayı da konser gecikmiş, ben de çıkınca bizden dolayı gecikmedi böyle bir olaydan dolayı gecikti, 'bunu yapmaları da ayıptır, ben de bunu protesto ediyorum' dedim, o zaman 50 bin kişi onları yuhaladı... Belediyeden Başkan değil de orada çalışanlardan bazıları işgüzarlık yapmış, onun koruması ve şoförü bana saldırmak istemiş, ben konserden çıkarken. Ben farkında bile değilim... Emniyet amiri yakalayıp indirmiş yere. Onlar böyle bir işgüzarlık yapmışlar. CHP'nin bütün ileri gelenleri, Kemal Kılıçdaroğlu da aradı. Şu an hepsi çok üzgün. Şu lafı kullandılar: "Hücrelerimize kadar utanıyoruz!" Ben de dedim ki; 'bu sizin sorununuz değil, tamam CHP'li belediye ama sizin ne sorumluluğunuz var...' Örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı "Ankara'ya biz Başkan'ı davet ettik, bir disiplin soruşturması yapacağız' dedi. Ben onu da talep etmedim, bitti gitti, bizim halkla yaşadığımız konser güzeldi." dedi.
40 SENEDİR İLK DEFA BÖYLE BİRŞEY BAŞIMA GELDİ... BİRKAÇ KİŞİNİN İŞGÜZARLIĞI MIDIR YOKSA PROVOKASYON MU BİLEMİYORUM AMA MERSİNLİLERİN HİÇ SUÇU YOK, ÖZÜR DİLEMELERİNE DE GEREK YOK
40 senedir ilk defa konserde böyle birşeyin başına geldiğini söyleyen Livaneli, "Ankara da 500 bin kişilik konserler verdim orada bile böyle şey yaşamadım. O demek ki belediye de çalışan bir kaç kişinin işgüzarlığımıdır ya da arkasında bir provokasyon mu vardır bugünlerin geriliminde, hani bir olay çıksın diye mi yaptılar bilmiyorum ama bizim konserimiz şahaneydi.. Konser çok güzeldi. Bir iki ufak olayla yansıdı basına ama konserin kendisi de oraya gelenler de çok güzeldi. Bana da e-mail ve mesaj yağıyor, Mersinliler 'biz sizi çok seviyoruz, böyle bir olay için özür diliyoruz diyorlar. Özür dilemelerine gerek yok lüfen bunu iletin bende Mersin'i çok seviyorum. Mersin'e hiçbir kırgınlığım yok, beni layık olmadığım kadar yücelttiler" dedi.

DİJİTAL ÇAĞIN ÇOCUKLARININ PATLAMASI!
Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak, "Ben de oradayım, Gezi Parkı olaylarının içindeydim, oraya gidince hep benim şarkılarımı duyuyorum: Hey Özgürlük çalıyor, Çapulcular Korosu diye bir koro yapmışlar şahane söylüyor. Taksim olaylarını hep görüyoruz, bütün Türkiye görüyor. Umarım iyi bir şekilde sonuçlanır. İyi bir yere gider. Ama o olaylar, örgütsüz, kimsenin liderliğinde değil, hiçbir parti bunun liderliğini yapmıyor. Hani bir komplo arıyorlar ya, komplo falan yok! Ben biliyorum o sadece genç kuşağın, dijital çağın çocuklarının patlaması!" dedi
Editör: TE Bilisim