T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘’9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’’, şef Antonio Pirolli yönetiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Koro şefliğini Paolo Villa’nın üstlendiği İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu’nun eşlik ettiği ünlü soprano Nino Machaidze’nin muhteşem performansı ile başladı.

Sanatseverlere opera ve klasik müzik eserlerinden muhteşem örneklerle bir müzik ziyafeti sunulan gecede opera dünyasının Angelina Jolie’si, Leyla Gencer’in öğrencisi, La Scala Yıldızı, soprano Nino Machaidze ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu seyirciden büyük alkış aldı.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan’ın Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün ve bağlı müdürlüklerinin ülkemizde ve dünya sanat arenasındaki yerinden ve öneminden söz ettiği ve konserin başlayacağı aynı saatlerde, dünyaca ünlü tenorumuz ve aynı zamanda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni olan Murat Karahan’ın da İtalya Palermo’da aynı anda sahnede olacağını, çifte heyecan yaşadıklarını ve kendisinin seyircilere selamını aktardığı festival açılış konuşmasından sonra başlayan konserde sanatseverlerin, İstanbul sanat ve iş camiasının tanınan isimlerinin ilgisi büyüktü.

Festivalin devamında Tarihin izlerine Mozart’ın müziklerinin eşlik edeceği ‘’SARAYDAN KIZ KAÇIRMA’’ operası tüm görkemiyle 28- 29 Haziran 2018 tarihlerinde İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde izleyicilerin karşısında olacak.

21 Haziran - 07 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 9.Uluslararası İstanbul Opera Festivali‘nin biletleri Biletiva, Zorlu PSM ve Süreyya Operası gişelerinden satışa sunuldu.

Editör: TE Bilisim