Ahmet Çevik Tiyatrosu, 2015-2016 sezonunda sahneleyeceği “Rabarba” adlı kabarenin hazırlıklarına başladı.

Dört farklı skeçle sanal dünyayı gerçek, gerçek dünyayı sanal bir tuhaflıkta yaşayan insanların gelgitlerini anlatan oyun 2 perdeden oluşuyor.
Hayatın güncel manzaralarına farklı ve eğlenceli bir pencereden bakmaya çalışan Rabarba’yı Mustafa Arıkoğlu yazdı. Barkovizyon şovlarıyla renklendirilen oyunu, ünlü oyuncu ve yönetmen Evren Duyal yönetirken; müziklerini Aras Deniz Sipahi, koreografilerini ise Pınar Ataer üstlendi. Sözlerini Mustafa Arıkoğlu’nun yazdığı oyunun şarkılarını ise sevilen pop müzik sanatçıları Ege ve Soner Arıca seslendirdi. Geçtiğimiz yıl trafik kazası geçiren, İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin baş baletlerinden olan Bora Acar Zöngür’ün yaşadığı trajik olayı anlatan skeç için hazırlanan “Daha Çok Erken” şarkısını Ege ile Didem Sökmen birlikte seslendirirken, Ahmet Çevik ve Soner Arıca’nın düet yaptığı, Levent Kırca için yazılmış olan “Ustam” adlı şarkıya kalabalık bir koro eşlik etti.

Tiyatro terminolojisinde “Anlaşılmayan kalabalık insan gürültüsü” anlamına gelen Rabarba’da günümüz şartlarındaki hayatın kulak tırmalayan düzensizliği konu ediliyor.
Rabarba; Ahmet Çevik, Hülya Şen, Melek Şahin, Yelda Alp, Ender Gülçiçek ve Sinan Bengiergibi tiyatro ve sinemanın usta isimlerini bir araya getiriyor.
Ahmet Çevik Tiyatrosu, Rabarba ile tüm yurt genelinde ve Avrupa’da bir turne de planlıyor.
Editör: TE Bilisim