2002’yılından beri  Kukla Tiyatrosu yapan başarılı oyuncu Ahmet Kaynak 29 Mart’ta Yalova’da Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde ‘Nasrettin Hoca’  adlı oyunuyla sanatseverlerle buluşacak. Oyunda ‘Nasrettin Hoca’ya hayat veren Kaynak, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutlarken, Kukla Tiyatrosu’nun önemine değindi. 
 
Ahmet Kaynak, “Kukla tiyatrosuna olan ilgi sevindirici. Sahnede çok büyük bir perdenin arkasından kuklalar gözüküyor. Biz perdenin arkasından Nasrettin Hoca’nın küçük hikayelerini çocuklara anlatıyoruz. Aslında çocuklara değil büyüklere de oynuyoruz. Kukla çok farklı, onunla kurduğunuz iletişim de çok farklı oluyor. Seslendirerek o kuklaya bir anlamda can veriyoruz… Bunu yaparken de zamanlama  çok önemli. Bir an geç kaldığınızda bile kukla yaşamıyor.  Yaşamadığı için de duygunun da karşı tarafa geçmediğini düşünüyorum. Siz oynadığınızda karşı tarafta ki kuklaya da  can veriyorsunuz… Onu hissetmeniz, metine hakim olmanız lazım, repliklerinize hakim olup çok iyi konsantre olmanız lazım… Oyunculuk var, bir de birini oynatıyorsunuz, ekstra bir oyunculuk daha var. ” dedi.
 
Daha önce Strasburg, Sofya, ve Roma da sahneledi…
Daha önce Semaver Kumpanya’da “Memo’nun Önlenemez Yükselişi’ adlı kukla oyununu 4 yıl ‘Nasrettin Hoca’ oyununu da 7 yıldır çocuklar için sahneleyen Ahmet Kaynak, “Memo’nun Önlenemez Yükselişi’ni Strasburg’da ve Sofya’da Kukla Festivali’nde sahneledik,  ‘Nasreddin Hoca’ yı da Roma da Kukla Festivali’nde sahneledik.  Türkiye de Ankara, İzmir, İstanbul, Gaziantep gibi birçok şehrinde sahneledik. İlgi sürekli arttığı için sahnelemeye de devam ediyoruz. “ dedi.
Editör: TE Bilisim