Haber: OLCAY ÜNAL SERT

(Fotoğraf: Samet Aday)

Sahneye yıllar önce Dalida'nın seslendirdiği; "Sahnede Ölmek İstiyorum"un fransızcası "Mourir sur scène"  ile çıkan Süperstar dakikalarca ayakta alkışlandı. 

SAHNEYE TAÇLA ÇIKTI

Efsane şarkıcı Dalida'nın yıllar önce seslendirdiği "Mourir sur scène" ( Sahnede Ölmek İstiyorum) adlı şarkı ile tacıyla çıkan Süperstar Fransızca yorumuyla beğeni topladı. Ajda Pekkan; Kimler Geldi Kimler Geçti, Bambaşka Biri, Ya Sonra, Palavra, Haykıracak Nefesim Kalmasa Bile, Bir Günah Gibi, Yakar Geçerim, Oyalama Beni gibi birkaç döneme damga vurmuş şarkılarının yanı sıra yeni albümünden "Bi Tık" ile Orhan Gencebay'dan Batsın Bu Dünya, Ferdi Tayfur'dan "Sevdalılar Beni Anlar" gibi Arabesk şarkıları da seslendirdi.

Süperstar konserinde dünden bugüne unutulmaz şarkılarını seslendirirken Erkan Özerman'a övgüler yağdırdı. Pekkan "Fransızca bir şarkı repertuvara almazsam olmazdı" diye konuştu. Ajda Pekkan'a sahnede mayo ile dans eden kızlar eşlik etti. Modacı Gülşah Saraçoğlu imzalı iki farklı kostüm giyen Pekkan her zamanki gibi farkını ortaya koydu.

Efsane şarkıların bestecisi İsmet Nedim son yolculuğuna uğurlandı Efsane şarkıların bestecisi İsmet Nedim son yolculuğuna uğurlandı

Süperstar, hayranları "göremedik" diye bağırınca bacağını açarak gösterdi... 

BACAĞINI AÇARAK ŞOV YAPTI... SAHNE İLLÜZYONDUR!.

Ajda Pekkan "Şov bir illüzyondur, yoksa radyodan da dinlersin, CD'den de! O yüzden görsellik önemli!"

Süperstar Harbiye konserinde derin yırtmacı ile yürek hoplattı. "Şov bir illüzyondur!" derken bacağını gösteren efsane sanatçı; "Şov bir illüzyondur! Yoksa radyodan da dinlersiniz, CD'den de dinlersiniz. O yüzden görsellik önemli. Bu tarz kostümleri giyme sebebim sizlere olan saygımdandır. Tir tir titretiyorsunuz beni, sizden başka bende adrenalin yaratan başka birşey yok. " dedi. Seyircilerin bir kısmı "göremedik" diyerek bağırınca sanatçı hayranlarını kırmayarak bacağını gösterdi. 

(Fotoğraf: Samet Aday)

"FİKRET ŞENES OLMASAYDI BEN OLMAZDIM"

Ajda Pekkan; seyircilerin tüm şarkılara eşlik etmesi üzerine 'Muhteşem bir korosunuz. O kadar güzel eşlik ediyorsunuz ki kazara benim sözleri unutma şansım bile yok' diyerek izleyicilere teşekkür etti. Pekkan sahneden şarkılara hayat veren unutulmaz söz yazarı Fikret Şenes'i de anarak seyircinin önünde saygıyla eğildi. Süperstar "Fikret Şenes olmasaydı ben olmazdım, bu şarkılar ile biz olmazdık. Sayın Şenes için büyük bir alkış istiyorum" diyerek ustasını andı.

Süperstar şapkası ve ilginç kostümüyle beğeni topladı.  

Konserin ikinci yarısına sözleri Aysel Gürel ve Sezen Aksu'ya ait "Ayıpsın Ayıp" şarkısı ile çıkan Superstar ilginç kostümü ile ilgi odağı olurken siyah şapkası ile efsane sanatçı Michael Jackson'ı hatırlattı.

Süperstar Ajda Pekkan konser boyunca ayakta alkışlandı

Bayhan Production'un organize ettiği konsere katılım büyük oldu. Süperstar dünden bugüne nostalji yaşatırkan adeta hayranlarını büyüledi.

Eski güzel Türkiye'yi hatırlatan bir Ajda Pekkan kaldı... Güzel olan tek şey Süperstar Ajda Pekkan'ın konseriydi. İki kostüm değiştirdiği gecede efsane sanatçı bizlere müzik ziyafeti çekerek tarihi bir gece yaşattı. İyi ki varsın efsane... Siz ve sizin gibi aydınlık sanatçılar olmasa bu ülke hiç çekilmez...

Süperstar sahne şovuyla farkını ortaya koydu.

​HARBİYE'NİN YILDIZI 

Yazımı gecenin yıldızı Ajda Pekkan ile bitirmek istiyorum. Sahne büyülü bir yer, Ajda Pekkan 3 saat boyunca performansından bir şey kaybetmeden şarkılarını coşkuyla söyledi. Neden 'Süperstar' ünvanı verildiğinin canlı kanıtıdır Ajda Pekkan. Sürekli estetiklerini diline dolayanlar yaşam enerjisine bakmalı zira o enerji yapmacık olabilecek birşey değil. 3 saat bizi büyüledi efsane ve harikalar diyarına götürdü. Azmin, başarının simgesidir Ajda Pekkan. Zira 60 yıl zirvede kalmak genç kuşağı yakalamak hiçte kolay değil. Neredeyse dakika başı gündemin değiştiği ülkede değişmeyen tek şey Ajda'nın başarısı ve mâlum zirve tek kişiliktir o bunu hâk ediyor zira tırnaklarıyla kazıyarak bugünlere geldi. Birçok şarkıcının aynı kostümü giydiği günümüzde her konserinde farklı bir kostümle çıkan bir Ajda kaldı. Kendisine ve seyircisine olan saygıdan sporunu aksatmıyor, her gün çalışıyor ve üretiyor. İyi ki varsınız efsane. Sahne muhteşemdi, illüzyon sağlamdı.  Büyülediniz bizi.. 

Editör: TE Bilisim