ERKEKLER İÇİNDEKİ KADINI, KADINLAR İÇİNDE Kİ ERKEĞİ TANISINLAR DİYE ...


Ali Poyrazoğlu, "Teklif gökyüzünden düşer gibi geldi, Asi Kuş diye bir oyun yazmıştım Uluslararası Festival için, sadece iki gösteri yapmaya karar vermiştim. Yaptımda gösteri, Carmen Operası, gösteri, müzik ve Çok Sesli Klasik Müziğin hayatımızda ki simgelediği yaratıcılığın sırları üzerine kendimizi geliştirebilmek için sanatla nasıl ilişki kurabiliriz diye yazmıştım. Onu oynadım, her halde bir kıvılcım çaktı, bu adam klasik batı müziğine ilgi duyan birisi, becerir her halde dediler ve teklif ettiler çok mutlu oldum. Gürer Aykal'ın adını verdiler, hiç düşünmeden kabul ettim. Ben Gürer'i yıllardır sanatçı olarak tanıyordum, bu çalışmayla ömür boyu sürecek bir dostluğun balangıcı oldu. Borusan'ın yaptığı bu projenin altında önemli bir sosyal sorumluluk projesi var. Klasik Batı Müziği'nde solist seviyesine yükselmiş arkadaşların, yurt dışında yüksek eğitim alabilmeleri için burs veriliyor dediler, o yüzden koşa koşa geldim." dedi.



"Orkestrayı yönetmek, fırtınalı bir denizde, yelkenli yönetmek gibi."


Cem Yılmaz'ı şeflik yaptığı dönemde izlemediğini söyleyen Poyrazoğlu, "Orkestrayı yönetmek, fırtınalı bir denizde, yelkenli yönetmek gibi. O gemide sen ve arkadaşların müthiş bir yolculuk yapıyorsunuz" dedi.



Gürer Aykal "Ali, iki elini gayet güzel kullanıyor. Bu bir iş değil bir zevk, Carmen, Ali'nin yorumuyla bir başka güzel. Ali Türkiye'de kadınlarımızın, erkeklerimiz ihtiyaç duyduğu Carmen' ortaya çıkarıyor. Yetenikli çocukların yurt dışında okumasını sağlıyor" dedi.



POYRAZOĞLU: ŞEFLİK ÇOK ZOR!

Şeflik çok zor diyen Ali Poyrazoğlu, "Yaptığımız riskli birşeydi, büyük bir yolculuğa çıktık.İçimizde ki kadını ortaya çıkaralım diye, kadınlar da Carmen'le yüzleşsinler diye, erkekler içlerinde ki kadını tanısınlar diye, kadınlar da içlerinde ki erkeği keşfetsinler diye ve kadın erkeği, erkek kadını ötekileştirmeden, herkes karı cinsi daha iyi anlayıp, ruhuna dokuna bilsin diye, bu Asi Kuş oyununu 11 Aralık'ta sahneleyeceğiz." dedi.  



Cem Yılmaz gibi iki yıl üst üste Borusan Filarmoni Orkestrası'nı yöneteceğini söyleyen Poyrazoğlu, "genç yetenekler için sahne alacağız" dedi



11 Aralık Salı günü saat 20.00’de Uluslararası Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Borusan Holding’in girişimiyle 2006 yılında ülkemizde klasik müziğin geliştirilmesi amacıyla başlatılan, iş dünyasının önde gelen isimlerinin ve Cem Yılmaz’ın konuk şef olarak Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nı (BİFO) yönettikleri “Özel Konser”in bu yılki Konuk Şef’i Ali Poyrazoğlu olacak. Konserde Ali Poyrazoğlu yönetimindeki BİFO, Carmen operasından seçilen özel bölümleri seslendirecek.


YETENEKLİ GENÇLERE BURS  VERİLECEK

Konserin bilet satışlarından elde edilen gelirinin tamamı önceki yıllarda olduğu gibi Borusan Müzik Bursu fonuna aktarılacak. 2011 yılındaki konserin ardından Borusan Müzik Bursu ile 6 yetenekli genç müzisyen yurtdışındaki saygın eğitim kurumlarında yüksek lisans veya doktora çalışması yapma imkanına kavuştu.

Ezgi Tandoğan (Fagot), Özge İnci (Obua) ve Aziz Baziki (Fagot)Berlin Hochshule’de, Opal İpek Beşli (Viyola) ve Emre Kemal Gökalp (Gitar) Royal Academy’de ve Ece Dolu (Keman) Eastman School of Music’te eğitimlerine devam ediyorlar.

Ali Poyrazoğlu, Gürer Aykal'la çalışmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.
 

Editör: TE Bilisim