ATEŞ BÖCEĞİ YALÇIN VEFAT ETTİ

'Ateşböceği Yalçın' olarak ünlenen usta komedyen Yalçın Otağı 78 yaşında Karaciğer Sirözü'nden vefat etti. Marmaris'te Yücelen Hastanesi'nde hayata gözlerini yuman Yalçın Otağı'nın eşi Lale Belkıs, "41 yıllık eşimi kaybettim, 41. senede nazar değdi, çok üzgünüm. 6 yıldır Yalçın'a çok iyi baktım. Son dört yıldır hep yatıyordu, kendi istedi, yürümedi. Herkes biliyor ona  bebekler gibi baktım, helal olsun.  O  Can Yücel ile birlikte Datça'yı çok severdi, ikimizin bir yatmamazı isterdi. Buradan yer aldık. Yalçın sirozdan öldü ama içki, sigara içmezdi. Her halde son zamanda yaşadıklarımıza üzüldü. Meslek olarak yaşadıklarımıza da üzüldü. Sanatçı duyarlılığından olsa gerek herşeye çok hassastı. Hiç kötü alışkanlığı yoktu, herkesle barışıktı. Çok iyi bir insandı, benim dostumdu, arkadaşımdı, biz birbirimizi çok severdik. Onu hiç unutmayacağım." dedi. 

30 sene aynı sahneleri paylaşan Ateşböceği Yalçın acı haberi alınca göz yaşlarına boğulurken, "Seneleri birlikte eskittik Yalçın'la, çok anılarımız var, mekanı cennet olsun." dedi.
 
Ateşböceği Yalçın Cumartesi günü öğle namazını müteakip Datça'da toprağa verilecek.
'Ateşböceği Yalçın' olarak ünlenen Yalçın Otağı, 'Ateş Böcekleri' olarak Ercan Bostancıoğlu ile birlikte, 70 ve 80'li yıllarda Zeki Müren, Bülent Ersoy, Behiye Aksoy, Gönül Yazar, Neşe Karaböcek, Gülden Karaböcek, Emel Sayın gibi efsane assolistlerle birlikte çalışmıştı.

Editör: TE Bilisim