Türk Edebiyatına ve fikir dünyasına damgasını vurmuş büyük usta nam-ı diğer Kaptan, Attila İlhan, Kadıköy Belediyesi ve Attila İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı tarafından aramızdan ayrılışının 12.yılında artık geleneksel hale gelen Caddebostan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törenle anıldı.

Çok yoğun katılım ile gerçekleştirilen törende usta sanatçının eşi ve arkadaşları İlhan'ın şiirleri, romanları, öyküleri, senaryo ve yazınlarına ilişkin anılarını paylaştı.

Sevilen sanatçılar Kerem Alışık, Hakan Meriçliler ve Tilbe Saran, İlhan'ın, ‘’Türkiyem’’ Mustafa Kemalim’’ "Ben Sana Mecburum", "Korkarım", "Üçüncü Şahsın Şiiri", "An Gelir" gibi şiirlerini seslendirdi ve seyirciler tarafından büyük beğeni topladı.

Zaman zaman şiirlerin ve gecede yaratılan atmosferin etkisi ile salonu dolduran izleyicilerin gözyaşlarına engel olamadığı görüldü. Şiirleri okuyan Kerem Alışık , Tilbe Saran ve Hakan Meriçliler’in de gözlerinde ki yaş dikkatlerden kaçmadı.

Törenin sonunda değerli şarkıcı Dilek Türkan muhteşem yorumu ve şarkılarıyla geceye büyük bir renk kattı.

Programda, İlhan'ın yaşamından ve fikirlerinden kesitler içeren ve kendi sesinden Duvar şiiri ile roman üzerine konuşmalarının yer aldığı film gösterildi.

Attila İlhan'ın film yapımcısı eşi Biket İlhan, eşinin senaryolarını özgün ve titizlikle yazdığını söyledi.

İlhan, usta şairle birçok çalışmaya imza attıklarını ifade ederek, "Attila, Yeşilçam senaryolarının ardından dizi senaryoları yazmaya başladı. Birlikte TRT’ye birçok dizi çektik. Onun bir senaryosunu çekecekseniz çok dikkatli çekmeniz gerekir. Ben onun birçok çalışmasına tanık olduğum için kendimi şanslı görüyorum. Onu sevgimle, özlemimle anıyorum." dedi.

Yazar Selim İleri de Attila İlhan’a olan tutkusunu ‘’ Edebiyatta var olma sebebim’’ olarak nitelendirerek, İlhan’a hayranlığının ‘’Sokaktaki Adam" eseriyle başladığını dile getirerek, onun özgünlüğüyle Türk romanına yenilikler getirdiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim