Suat Derviş’in “Fosforlu Cevriye” romanından Tuncer Cücenoğlu tarafından uyarlanan oyun, eski İstanbul’un Galata semtinde yaşanan buruk bir aşk öyküsünü anlatıyor. Güzelliği ve parlak zekasıyla adeta ışıldayan Fosforlu Cevriye, yaşamını fahişe olarak sürdürmek durumundadır. Sürgünden kaçarak İstanbul’a tekrar geldiğinde, kendisini bu kez hiç alışkın olmadığı bir ilişkinin içinde bulur. Siyasi düşünceleri nedeniyle idam mahkumu olarak yargılanan bir aydın, ona insanlığını tekrar his ettirir. Fosforlu Cevriye , bu yeni aşkında artık bir cinsel obje olarak görülmemekte, , daha önce tatmadığı insani duyguları yaşamaktadır. İstanbul’un karanlık ve yalnız sokakları artık ay ışığında romantik gecelerin yaşandığı bir yere dönüşmüştür. Ancak, bu mutluluk kısa sürecek, dillere destan olan platonik aşk, yerini buruk bir acıya bırakacaktır.

Son yıllarda en çok izlenen ve en uzun süren Tiyatrokare yapımı “Leyla’nın Evi” ile, tüm tiyatro ödüllerini alan Ayça Varlıer, 14 farklı parçadan oluşan bu müzikale sadece güzelliği ve oyunculuk yeteneğiyle değil, ustalıkla yorumladığı şarkılarıyla da damga vuruyor. Eylem Pelit’in bestelediği ve müzik direktörü olarak görev aldığı oyunun koreografisi Candan Baş’a ait. Serkan Üstüner’in sahneye koyduğu oyunun dekor ve kostüm tasarımını Aslı Varlıer Pelit, ışık tasarımını Ulaş Yatkın gerçekleştiriyor. Çelik Kasapoğlu’nun müzikal süpervizör olarak görev aldığı müzikalin dramaturjisi Cevdet Canver’e ait.
Fatih Dönmez’in “Fosforlu’nun büyük aşkını” canlandırdığı müzikalde Pınar Yıldırım , Mert Carim, Ece Duran, Cem Güler, İstanbul sokaklarındaki farklı tipleri canlandırıyorlar. Ayça Varlıer, müzikalde “Fosforlu” rolünün yanı sıra, “Suat Derviş” olarak Fosforlu’nun öyküsünü anlatan yazarı da oynuyor.

Nedim Saban’ın yapımcılığını üstlendiği proje , 12 Eylül’den itibaren Zorlu Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.

12 Eylül 20.30, 13 Eylül 16.00, 20 Ekim 20.30, 24 Ekim , 7 Kasım 20.30’da ve 8 Kasım 16.00’da Zorlu PSM, 4 Ekim’de Caddebostan Kültür Merkezi, 6 Ekim’de Kozyatağı Kültür Merkezi’nde, 12 Ekim’de Bakırköy Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, 14 Kasım’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde oynanacak olan “FOSFORLU” müzikali biletleri gişede ve Biletix’te satışa sunuluyor.

Ayrıntılı oyun programı ve bilgi için www.tiyatrokare.com.tr   (212) 2434485
Editör: TE Bilisim