Edebiyat dünyasında çok farklı ve önemli olarak tanımlanan bu kitapla Ayçin İnci’de yazarlık mesleğine adımını attı. Daha önce BKM’de skeç yazan oyuncu Edebiyat dünyasına önemli bir giriş yapmış oldu.
Bu öykü sözlüğü; Tanzimat döneminden günümüze kadar bir aralıktan seçilmiş 300 yazarın öykülerinin renklerini, nesnelerini, kavramlarını, anlarını, karakterlerini maddeleştiriyor.

Sözlük disipliniyle bir araya getirilen metinler, tanıdığımız isimlere yeni bir gözle bakmamızı sağlarken gözden kaçırdığımıza hayıflanacağımız eski ustalarla tanıştırıyor ve nihayet bugünün genç ustalarını bize takdim ediyor.
 
Yekta Kopan’ın Eşik Cini dergisinde başlayıp işinin ehli bir ekiple, uzun uğraşlar neticesinde genişlettiği 'İpekli Mendil'  Can Yayınları'ndan çıktı.
“Öyküler yaşadıkça bizler dünyaya daha korkusuzca dokunacağız.” diyen Yekta Kopan, kitabında “İpekli Mendil” öyküsünün son paragrafına Sait Faik’ten yer veriyor… :
Ya... İyi, halis ipekli mendiller hep böyledir. Avucunun içinde istediğin kadar sıkar, buruşturursun: sonra avuç açıldı mı, insanın elinden su gibi fışkırır.
İpekli Mendil’deki her bir maddenin de okurunun elinden su gibi fışkırması dileğiyle...”
Editör: TE Bilisim