Bu önemli doğum günü etkinliğine; başta Beşiktaş Belediye Başkanı Av.Murat Hazinedar, usta spiker, g​azeteci, sunucu Halit Kıvanç, yazar Av. Eşber Yağmurdereli, Kültür ve Sanat Platformundan sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş ve Gazeteci Can Ataklı gibi önemli isimler katıldı.


Belediye Başkanı Av. ​Murat Hazinedar;​ ‘Geleceğimiz umutlu ve aydınlık’

Oyunun ardından yaptığı sahnedeki konuşmasında Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, ‘Aziz Nesin gibi önemli bir yazarın doğum günü etkinliğinde böylesine önemli bir eseri sahneye koyduğu için Nedim Saban ve Tiyatrokare ekibine teşekkür ederim. Aziz Nesin, Sabahattin Ali, Nazım Hikmet ve daha nice önemli usta yazarların eserlerini hatırlamak ve yaşatmak gerek. Sanat bu anlamda çok önemli bir kapı. Geleceğimiz umutlu ve aydınlık olsun. Bizim temennimiz bu yönde’ dedi.

2015’te Aziz Nesin’in 100. yaşına basacağını belirten Ali Nesin şunları söyledi:

“Nesin Vakfı olarak 2015'i Aziz Nesin Yılı ilan ediyoruz. Yıl boyunca düzenleyeceğimiz Aziz Nesin temalı etkinliklerin başlangıcını bu gala gecesiyle yaptık. Bu etkinlikler sayesinde hem ülkemizin yetiştirdiği sıradışı insanlardan biri olan Aziz Nesin’i doğru bir şekilde tanıtmayı, hem de Nesin Vakfı’nı daha da büyüterek daha çok çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Nesin Vakfı’nı büyük emeklerle kuran Aziz Nesin’in hayallerini hep birlikte çoğaltmak ve daha çok çocuğa yuva olmak için sürekli destek büyük önem taşıyor. Vakfımızın bugüne gelmesinde katkısı olan tüm Nesin dostlarına teşekkür ediyoruz. Yeni kazanacağımız dostlarla birlikte Nesin Vakfı’nı daha da büyüteceğimize inanıyoruz.”


‘Çocuklarımız bizim fidanlarımız’


Ali Nesin sahnedeki konuşmasında babası Aziz Nesin’le birlikte anılarına da değinerek çocukların birer filiz ve geleceğin umudu olduğunu şu anısıyla anlattı; ‘ Ben eskiden Fransa ve Amerika'dan yaz tatillerinde geldiğimde babamla birlikte evin balkonunda oturur, edebiyattan, şiire, ülke durumundan aşk’a kadar herşeyi konuşur, uzun uzun tartışırdım. Bu tartışmalar bitmek bilmez, günlere yayılır, hatta gelecek yaz’a kadar devam ederdi. Biz babamla aslında çok anlaşamazdık. Çünkü ben liberaldim. Ama onunla o tartışmalarımız benim için inanılmaz ve derindi. Bir gün yine oturuyoruz, tartışıyoruz. O birden ayağa kalktı ve ‘Aaaa!’ diyerek çığlık atıp bahçemizdeki bir fidana doğru koşup ‘Fidan filiz vermiş, çiçek açmış. Ölmek üzereydi, sulayın demiştim, suladılar, can vermiş, çiçek açmış. ‘ diyerek gülümsedi ve çok sevindi. İşte ben de tam bu yüzden çocuklarımızın bir fidan ve geleceğin umudu olduklarına bir kat daha fazla inanıyorum. Geleceğimizin parlak olduğunu düşünüyorum ve çocuklarımız bizim fidanlarımız diyorum.’

Vakıf çocuklarından ‘Aziz Dede’lerine doğum günü şarkısı Tiyatrokare ve Tuna Orhan’dan armağan edildi…

Gala gecesi doğum günü kutlamasıyla devam etti. Oyunun ardından sahneye çıkan Nesin Vakfı çocukları, Aziz Nesin’in 99. yaşına özel olarak hazırlanan doğum günü şarkısını söyleyerek Ali Nesin ve Nesin Vakfı Yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu ile doğum günü pastasını kestiler.

Doğum günü şarkısı Tu​​​na Orhan​ ve Nedim Saban tarafından gala gecesine özel olarak hazırlandı. Çocukların söylediği bu şarkı başta Ali Nesin olmak üzere salondaki tüm seyircilere duygusal anlar yaşattı.
Editör: TE Bilisim