Berkant 'Samanyolu'na uğurlandı ... 

Türk pop müziğinin ünlü ismi bugün Cemal Reşit Rey konser salonundaki törenin ardından Teşvikiye Camiinde öğlen namazına müteakip Karacaahmet mezarlığında toprağa verildi.

Berkant'ın cenaze törenine eski eşi Serpil Örümcer, kızı Fulya Akgürgen ile birlikte katıldı. Örümcer, kızına sağlığında babasını göstermediklerini belirterek Berkant'ın son eşine tepki gösterdi.  

74 yaşında hayata veda eden Samanyolu'nun bestekarı ünlü sanatçı bir süre tedavi gördüğü akciğer kanserine yenik düştü.



Buğun önce Cemal Reşit Rey'de yapılan törende Berkant'ın önce Sinevizyon gösterisi yapıldı ve sırasıyla Sezen Cumhur Önal, Ali Kocatepe, Selçuk Ural, Abdurrahman Çelik, Mustafa Sarıgül, Ahmet Koç, iki oğlu ve doktoru Binnur Sönmez birer konuşma yaparak Berkant'ı anlattılar. Daha sonra Berkant'ın son haliyle söylediği şarkıdan sonra beyaz karanfillerle tabutu süslendi ve beraber tabutu alındı Teşvikiye Camiiye doğru yola çıkıldı. Teşvikiye Camii'nde kılınan öğle namazından sonrada Karacaahmet mezarlığında toprağa verildi.

Türkiyedeki müzik sektörünü bir araya getiren Berkant çok sevilen bir sanatçıydı. Samanyolu şarkısıyla birlikte insanlar evlenme tekliflerinde bulunurlardı. Yaptığı şarkılar yediden yetmişe dillerden dile herkes tarafından söyleniyor. Cenazeye katılanlarda bunu gösterdi.
Orhan Gencebay, Berkant'ın son yolculuğunda hazır bulundu.

Cenazeye katılanlar arasında Orhan Gencebay, Basın ilan kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Mustafa Sarıgül, Salim Dündar, Erol Büyükburç, Selçuk Ural, Ali Rıza Binboğa, Sezen Cumhur Önal, Bora Ayanoğlu, Erol Evgin, Faruk Tuncer, Ahmet Selçuk İlkan, Selami Şahin, Safa Önal, Erkan Özerman, Yavuz Karakaş, Ersan Erdura, Ateş Çelik, Cahit Berkay,Ali Kocatepe, Nilüfer Aydan, Mehmet Sevigen, Yılmaz Atadeniz, Ahmet Koç, Dora,

Berkant'ın eski eşi Serpil Örümcer sanatçının son yolculuğunda hazır bulundu...

Edip Akbayram, Arif Keskiner, eski eşi Serpil Örümcer ve kızı, İlham Gencer, İskender Paydaş, Hıncal Uluç, sanYalçın Menteş, Binnur Sönmez, Metin Ersoy, Günay Tuncer, Bedri Baykam, Atilla Özdemiroğlu, Ülkü Erakalın ve daha sayamadığımız müzik severle beraber ailesi kardeşleri cenazede hazır bulunarak son görevlerini yerine getirdiler.

Ülkü Erakalın ve Erol Büyükburç, Berkant'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

BERKANT KİMDİR ?

Asıl adı Berkant Akgüren olan besteci,oyuncu,müzisyen 31 Aralık 1938 de Ankara' da doğmuştur.Berkant' ın bilinen 3 filmi vardır.Gönül Yazarla, Selda Alkor'la sinema filmi çekmiştir.Yatılı olarak Denizli Lisesinden 1956 da mezun oldu.1957 yılında ilk olarak Ankara da bir düğün salonunda " Üstün Poyrazoğu Orkestrası " ile sahneye çıktı.Bir süre gece klüplerinde de çalışan sanatçı daha sonra biraz tanınınca Ankara TRT Radyosunda program yapmaya başladı.İlk plağını 1965 te çıkaran sanatçı Sezen Cumhur Önal,Metin Bükey ve Teoman Alpay ile birlikte çok güzel işler yaptılar.

Haber ve Fotoğraflar:
Muharrem ERDEMİR
Editör: TE Bilisim