2010 yılında İstanbul Beylerbeyi’nde Akkademi Tiyatro’yu kuran Esra Akkaya hemen ardından da Akkademi Tiyatro’nun ikinci şubesini İzmir’e açmıştı. 2 yıldır eğitim vermeye devam eden Akkaya, şimdilerde İzmirlilerle yeniden bir araya gelmeye hazırlanıyor.

3 MAYIS’ta oyuncu Berna Laçin ile birlikte İzmir Alsancak Gazi İlköğretim Okulu'nun tiyatro salonunda bir workshop düzenleyecek olan ikili böylelikle 7’den 77’ye oyunculuğa tutkun olan İzmirlilerle bir araya gelerek onlara yol gösterecek. Workshop'ta Esra Akkaya ve Berna Laçin’e İzmir Akkademi Tiyatro’nun eğitmenleri Erk Bilgiç, Ece Türkmut’ta eşlik edecek.

Esra Akkaya

Esra Akkaya ve Berna Laçin
NEDEN BİR WORKSHOP? NEDEN İZMİR?

2 yıldır İzmir Akkademi Tiyatro’da eğitimci kimliğiyle ders veren Esra Akkaya, “İzmir sanata duyarlı, sanata her yönüyle açık olan bir metropol. Buraya ikinci şubemizi açarken de bunu göz önünde bulundurarak bu atılımı yaptık ve aslında yanılmadığımızı da gördük. O kadar yoğun ilgiyle karşılaştık ki bu sene İzmirlilerle erken buluşalım istedim. Günümüzde toplumda bireyler önce kariyerlerini garantiye alıyorlar fakat sonrasında gönüllerinde yatanı yapmak istiyorlar. Bu workshop’u da bu yüzden yapmaya karar verdik. 7’den 77’ye herkese kapımız açık. Oyunculukla ilgili alacakları eğitimin yanı sıra onun ötesinde alacakları eğitimi günlük yaşamda da kendi lehlerine çevirebilecekler. Kendilerini daha rahat ifade etmelerine olanak verecek. Sosyal yaşamda kullanma şansını yakalayacaklar. Ayrıca oyunculuk yapmak isteyenlere de farklı bir pencere açmış olacak. Onların mesleği yaparken tecrübeli ve bilinçli bir şekilde yürümelerine destek vermiş olacağız” diye konuştu.

İzmirli olan Berna Laçin’de İzmir’de daha keşfedilecek çok fazla yetenek olduğuna emin. Ve bu yüzden “İzmir için çalışmaya devam” diyor.

İkili verecekleri workshopun yanı sıra yeni eğitim sezonuyla ilgili bilgiler de verecek. Yeni eğitim sezonuyla birlikte İzmir Akkademi Tiyatro, kamera önü oyunculuk, konservatuara hazırlık atölyesi, gençlerle ve çocuklarla drama atölyesi, yaratıcı drama atölyesi ve şirket içi eğitim bölümleriyle de eğitim vermeye devam edecek.

Editör: TE Bilisim