Selda Bağcan Bostancı Gösteri Merkezi’nde müzik ziyafeti çekti. İzdihamın yaşandığı konsere seyirciler büyük ilgi gösterdi. Biletleri günler öncesinden tükenen konserde efsanevi sanatçı şarkılarını, salonu hıncahınç dolduran binlerce hayranıyla birlikte seslendirdi. Konseri izleyenler arasında Nükhet Duru, Halil Ergün gibi ünlü isimler dikkat çekti. Konserine "Özgürlük ve Demokrasiyi Çizmek" adlı şarkıyla başlayan Selda Bağcan iki farklı kostüm giydi. İlk yarı kırmızı bir kostümle çıkan sanatçı, ikinci yarı çiçekli takımı tercih etti.

Selda Bağcan, 30 Mart 2018 Cuma akşamı Bostancı Gösteri Merkezi’nde coşku dolu bir konser verdi. Türk müziğinin en isyankâr, gür ve içten tarafını özetleyen bir diskografiye sahip olan sanatçı, dünyada hit olup çeşitli dillere çevrilmiş şarkılarını binlerce hayranıyla birlikte söyledi. Uğurlar Olsun, Çemberimde Gül oya, Sarı Saçlım Mavi Gözlüm, İzmir'in Dağları'nda Çiçekler Açar, Memleketim, Acıyı Bal Eyledik, Sivas'ın Yollarına, Katip Arzuhalim Yaz Yare Böyle, Yalan Dünya, Aldırma Gönül, Yuh Yuh, Yaz Gazeteci, gibi eserleri seslendiren sanatçı büyük alkış aldı.

Kült şarkıları dünyaca ünlü DJ’ler tarafından remikslenen Selda Bağcan, tüm dünyada çok geniş bir hayran kitlesine sahip. Müzik dünyasından tanınmış birçok ismin de hayran olduğu Selda Bağcan’ın ezgileri, Dr. Dre ve Mos Def gibi müzisyenlerin albümlerinde de kendilerine yer buluyor. Sanatçının şarkılarının, yurt dışındaki eğlence mekânlarında, partilerde çalınan ve büyük ses getiren remikslerinden oluşan “Selda Bağcan Remix” albümü geçtiğimiz eylül ayında yayınlandı. Albümde, kültleşmiş Bağcan parçalarının Acid Pauli, Ambassadeurs, Doğukan Manço, Catwork, Her Douglas, İpek İpekçioğlu, Moguz, Cafi gibi dünyaca ünlü DJ’ler tarafından yapılan remiksleri yer alıyor.

Dünya basının yakından ilgilendiği, müziği ve duruşu ile farklı kategorilerde incelenen Bağcan, dünyanın dört bir yanından hayranlarıyla buluşmaya ve albüm çalışmalarına devam ediyor.


SELDA BAĞCAN

Muhteşem sesi ve farklı yorumu ile dünyadaki pek çok müzik araştırmacısında şaşkınlık ve merak uyandıran Selda Bağcan; tüm dünyada dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış bir sanatçı. ABD’de The Times gazetesinde yayınlanan “Dünya Müziğinde Yaşayan Efsane ve Tarihi Kadın Şarkıcılar” listesindeki 81 ismin arasına “Efsane Anadolu Şarkıcısı” olarak adını yazdıran Bağcan; İngiltere’de ise ünlü Rolling Stones dergisinin “100 Yılın En İyi 100 Kadın Vokali” listesinde yer alıyor. Elijah Wood, Antony Hegarty, Florence Welch gibi birçok dünya starının hayran olduğu efsanevi sanatçının albümleri ise, özellikle DJ’ler ve araştırmacı müzisyenlerin büyük ilgisini çekiyor.

Editör: TE Bilisim