80 Darbesi'nin cunta çavuşunu oynadıuşunu oynadık’ adlı sinema filmi ile Atlas Sineması’nda, 15 Nisan’da ‘Kanunsuzlar’ adlı sinema filmi ile Beyoğlu Sineması’nda sinemaseverlerle buluşacak olan sanatçı daha sonra ‘Öğrenci İşleri’ ile izleyici karşısına çıkacak. Bülent Çolak Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gösterilecek Kürt sorununa değinen ‘Zer’ adlı sinema filmi ile de izleyiciyi şaşırtacak.

‘Kanunsuzlar’ sinema filmi Yeni Türkiye Sineması Bölümü’nde gösterilecek.

Yönetmenliğini Barış Atay’ın yaptığı başrolleri Barış Atay, Uğur Polat, Şebnem Sönmez, Funda Eryiğit, Nur Sürer ve Bülent Çolak'ın paylaştığı ‘Eksik’ise Ulusal Sinema Kategorisi’nde gösterilecek.
KANUNSUZLAR’DA ŞEYTANİ BİR KARAKTERİ OYNADI

34. İstanbul Film Festivali’nde filmleri gösterildiği için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Bülent Çolak şunları söyledi:
“İnsanlar beni komedi oyuncusu olarak tanırken genelde, dramatik tarafımı da görecek. ‘Kanunsuzlar’ da psikopat ruhlu bir karakteri oynuyorum, semtten bir çocuk ile birlikte yol boyunca bir sürü hikaye yaşıyorlar. Bir emaneti taşırken olaylar hiç beklenmedik şekilde farklı gelişiyor. Kısaca şeytani bir karakteri oynuyorum, içinde kötülük tohumları var. Normalde de her insanın içinde, iyi insanların içinde de kötü bir taraf olabilir… Kötü karakteri oynamayı seviyorum ama onun üzerime yapışmasından hoşlanmam. Sempatik kötüyü oynamayı seviyorum. İnsanların hayatına bir anda girerler, yol alırlar ve daha sonra arkaya baktığınızda bir harabe görürsün. Sonra da biz neler yaşamışız dersiniz.”

‘Kanunsuzlar’ sinema filmi Yeni Türkiye Sineması Bölümü’nde gösterilecek. Yerleşik sinema filmi algısına çokta hitap etmediği için bu kategoriye alındığı öğrenilen filmin yapımcılığını Orçun Benli, yönetmenliğini Barış Erçetin üstlenirken, başrolleri Bülent Çolak (Cengo) ve Orhan Eçkin (İso) paylaşıyor. Cengo ve İso emaneti taşırken bagajda ki paketi merak ederler, daha sonra uyuşturucu alınca yol boyunca insanları infaz ederler… ‘Kanunsuzlar’ sinema filmi gerçek yaşanmış bir olaydan beyazperdeye uyarlandı.

80 Darbesi'nin cunta çavuşunu oynadı
EKSİK 12 EYLÜL 80 DARBESİ’NİN ETKİLERİNİ ANLATIYOR

‘Eksik’ adlı sinema filminde 12 Eylül darbesi döneminde operasyon’la ev basan bir cunta çavuşunu oynayan
Bülent Çolak, “Barış Atay ile çalışmak çok güzeldi. Uğur Polat ile karşılıklı oynamak da çok keyifliydi. “ dedi.

Bülent Çolak: Eksik'te Barış Atay ve Uğur Polat ile karşılıklı çalışmak oldukça keyifliydi!
Yönetmenliğini Barış Atay’ın yaptığı başrolleri Barış Atay, Uğur Polat, Şebnem Sönmez, Funda Eryiğit, Nur Sürer ve Bülent Çolak‘ın paylaştığı ‘Eksik’ darbe döneminde yaşanan olayların günümüzde bir aile üzerine yansımasını anlatıyor. ‘Eksik’ Ulusal Sinema Kategorisi’nde ilk kez seyirciyle buluşacak. Barış Atay çocukken 80 darbesini yaşayan bir karakteri oynarken, günümüzde işsiz kalınca bir güvenlik görevlisini oynuyor ve annesini aramaya koyuluyor.


Editör: TE Bilisim