Ustaya Saygı kapsamında düzenlenen geceye Çolpan İlhan’ın yanı sıra, Uğur Dündar, Eşref Kolçak, Menderes Samancılar, Meral Çetinkaya, Burcu Kara, Açelya Elmas, Safa Önal, Ayten Uncuoğlu, Serap Aksoy, Selma Sonat, Güzin Özyağcılar, Mustafa Alabora, Süleyman Turan gibi birbirinden ünlü isimler katıldı.

Ünlü Oyuncu Ali Sunal’ın sunuculuğunu üstlendiği gecede, Çolpan İlhan duygusal anlar yaşadı. Ödülü almak için sahneye çıktığı sırada Datça Amfi Tiyatro’yu dolduran misafirler tarafından alkış yağmuruna tutulan İlhan geceyle ilgili olarak “Hem bir hüzün hem de mutluluk yaşıyorum. İsterdim ki Sadri sizleri görüp ödülünü alsın.Bu yüzden üzgünüm. Mutluyum; çünkü bunca insan onu anmaya gelmiş.” dedi.

Çolpan İlhan Datçalılara Sadri Alışık ile evlenmeye karar verdikleri “Yalnızlar Rıhtımı” filminin şiirini okuyarak veda etti.


Aynı gece, Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisiyle büyük beğeni toplayan usta oyuncu Meral Çetinkaya’ya “Emek Ödülü” verildi. Ödülünü Uğur Dündar’ın elinden alan Çetinkaya, mutluluğunu “Masal, rüya böyle bir şey mi? Bana bu ödülü layık görmeniz beni çok onurlandırdı. Tüm Datçalılara teşekkür ediyorum Bu ödülü görünmez kahramanlar olan set emekçilerine adamak istiyorum” cümleleriyle anlattı.

Can Bonomo’nun şarkılarıyla renk kattığı gece, Sadri Alışık’ın” Yengeç Sepeti” filminin gösterimiyle son buldu.


Datça Altın Badem Festivali kapsamında ünlü gazeteci Uğur Dündar 'İyi Uykular Sayın Seyirciler' adlı yeni kitabını imzaladı...

Editör: TE Bilisim