Başarılı oyuncu Can Bora tiyatro sahnesinde bir ilki gerçekleştirecek. Sinema da özel efektler yaratmak için kullanılan “Green Box” tekniği ile 2011 yılında kurduğu tiyatro & dans kolektifi Berika’nın sahneleyeceği DANTEL ve KAMadlı iki ayrı oyunla sevenleriyle buluşacak. Can Bora'nın yazıp yönettiği 'KAM' Şaman’larda, hekim büyücüye verilen ad anlamına geliyor.

16, 23 ve 30 Kasım tarihlerinde Borusan Oto Dolmabahçe Sahne’de gerçekleştirilecek ‘KAM’ adlı oyunda  Can Bora, Yunus Günçe, Neslihan Aker, Başak Kıvılcım Ertanoğlu ve video oyuncusu olarak Zeynep Kankonde rol alırken oyunun müzikleri Mabel Matiz ve Selin Damar kostümleri ise Selim Baklacı tarafından hazırlandı.

Green Box tekniği ile, kamera tarafından sahnede etten ve kemikten olan oyuncunun canlı görüntüsünün, bilgisayar sayesinde yapılan eşzamanlı montaj ile başka bir görüntünün üzerine yapıştırılarak ekranlara yansıtıldığı trilojinin ilk iki oyunu DANTEL ve KAM yeni sezonda seyirciyle buluşuyor!

DANTEL 2011’de prömiyerini yapan ve daha sonra Akbank Sanat, İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Borusan ArtCenter tarafından desteklenen DANTEL tiyatro dışında; dans, video art ve eşzamanlı montaj için Blue Screen tekniğini barındıran çoklu disiplinli solo performans. “Tehlikeliydi bu uğraş aslında ama, beni heyecanlandıran bir yanı da vardı: bendeki bana gösteriyordu.” Evde zamanını geçiren kadınların kendilerini oyalama yöntemi, el emeği göz nuru olan dantelin hüzünlü bir yanı vardır. Saatlerce ince iş gerektiren bu uğraş vasıtasıyla işleyenin benliği parmak uçlarından ister istemez dantele akar. Kadınların baskın olduğu bir çevrede yetişen; toplum, aile ve geçmiş üçgeninden sıyrılmak isteyen 20’lerindeki “pasif agresif” Deniz, sevmek-sevilmek, görmek-görünmek, ger- çeklik-sahte, iç-dış gibi kavramları kendi işlediği DANTEL’den yola çıkarak samimi bir dille seyirciyle paylaşıyor.

Tasarım / performans: Can Bora
Video: Alper Akçay
Modül Tasarım: Utku Öğüt
Müzik: Jehan Barbur, Utku Öğüt
Prodüksiyon: berika

KAM* Şamanlar'da "büyücü hekim" demek...

Bir rüya, bir orman ve seçilmiş bir kadın… Ve bir şaman bu dört genç ile dünyalarından kurtarı- yor! Körü körüne inandınız mı siz buna?” Green Box tekniği hazırlanmış, trilojinin ikinci oyunu KAM, İstanbul’dan kaçan ve “özgürleşmek isteyen” dört arkadaşın iki günlük kamp serüveni boyunca potansiyel kurtarıcı (?) bir şamanla karşılaşmalarını anlatıyor. KAM’da Yunus Günçe, Neslihan Aker, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Can Bora ve video oyuncusu olarak Zeynep Kankonde rol alırken oyunun müzikleri Mabel Matiz ve Selin Damar kostümleri ise Selim Baklacı tarafından hazırlandı. Green Box perdesi ve kameralarla sahneyi bir film stüdyosuna dönüştürüren, (sanal) gerçekliğe olan bağımlılık ve günümüz insanın kurtarılma arzusunun irdelendiği oyun Borusan Oto Dolmabahçe Sahne sponsorluğunda yeni sezonda seyircisiyle buluşuyor.

Yazan-Yöneten : Can Bora 
Oyuncular : Yunus Günçe, Neslihan Aker, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Can Bora Video oyuncuları: Zeynep Kankonde, Nuh Kerem Pilavcı Videografi: Emre Birişmen & Can Boyacıoğlu, Fırat Gürgen Modül Tasarım: Utku Öğüt 
Müzik: Mabel Matiz, Selin Damar, Utku Öğüt 
Kostüm Tasarımı: Selim Baklacı 
Prodüksiyon : berika 

*KAM: Şamanlarda, hekim büyücüye verilen ad. Kamaşmak, bir araya gelmek. Dilek, mutluluk. Yüzyıl, çağ. berika : yıldırımın çatallarına verilen ad. / yeryüzünü gökyüzüne saniyelik bağlayan ışık parıltısı. kısa bir süreliğine de olsa insanın dikkatini “olana” çekmeyi ve algısını uyarmayı amaçlayan berika, 2011’de Can Bora tarafından kurulan tiyatro & dans kolektifidir. özgün metinler, yeni teknolojiler ve hareket aracılığıyla disiplinlerarası karma bir sahne estetiği yaratmayı ve hikaye anlatım biçemlerini yorumlamayı hedefler. insanın etten ve kemikten bedeni ve diğer mevcut tüm bedenleri arasındaki ilişki çalışmaların birincil çıkış noktasını oluştururur. günü- müz insanının düşünce ve fantezileri, toplumdan kaçma ve yok olma arzusu, duygu bağımlılığı gibi unsurlar mercek altına yatırılırken tüm bu soyut kodlamaları görünür kılmayı amaçlar. özbenlik kavramını, bilinç(altı) hareket ve dinamiklerini, zihin-beden-ruh ilişkisini irdeler. çağımızdaki insanın varoluş biçimlerini araştırır. performatif yorumcu (mover, interpreter) kavramını benimser. sahtelik ve gerçeklik, yaşanmışlık, popüler kültür; işlerinde yer alan temalardandır.

Kasım ayı oyun tarihleri:
KAM*: 16 Kasım Pazartesi 20.30: Borusan Oto Dolmabahçe Sahne
KAM*: 23 Kasım Pazartesi 20.30: Borusan Oto Dolmabahçe Sahne
KAM*: 30 Kasım Pazartesi 20.30: Borusan Oto Dolmabahçe Sahne

Biletler: Biletix satış kanallarında!

Editör: TE Bilisim