Çağdas sanatın en beğenilen isimlerinden birisi olan Cankat Kalyoncu’nun ‘’Adam ve Eve2023 adlı sergisi 1-15 Kasım tarihleri arasında sanatseverlerin izlenimine sunuluyor.

İkinci kişisel sergisini sanatseverlerin izlenimine sunan çağdaş sanatın yetenekli ve genç ismi Kalyoncu, "Adam & Eve 2023" başlığı altındaki tuval üzerine yağlıboya ve kağıt işlerinin yer aldığı çalışmasında din, politika ve cinsiyet kavramları üzerinden 'kimlik' edinme biçimlerini sorguluyor. Adem ve Havva'yı yeniden dünyaya döndüren sanatçı, 2023'ün dünyasıyla bu kadim iki figürü yüzleştiriyor.

Osmanlı minyatür ustalarının yanı sıra, çağdaş sanatın dünya çapındaki isimlerine ait referanslara rastlayabileceğiniz işlerde alegorik bir anlatım tercih eden Kalyoncu, Adem ve Havva'nın soyunun güncel haliyle karşılaşma anına sizi de şahit olmaya davet ediyor.

Sanatçı, serginin ikinci günü Soul'n'Art Gallery’de sanatseverlerin sanat ve sergi üzerine sorularını da yanıtlıyor olacak.

Eserleri, uluslar arası sanat fuarlarında sergilenen Cankat Kalyoncu’nun ‘’Adam ve Eve2023’’ adlı kişisel sergisini 1-15 Kasım tarihleri arasında Soul'n'Art Gallery’deizleyebilirsiniz!

Editör: TE Bilisim