'Mevsimsiz Türküler' adlı ilk albümleri ile memleket sorunlarını irdeleyen, Suriye savaşı nedeni ile yaşanan acıları gündeme getirmek için kurşun ve bombalara aldırmadan Ceylanpınar'da konser veren, klip çeken ARPAK KARDEŞLER, yeni kliplerini de dev oyuncu kadrosu eşliğinde Ceylanpınar'da çekme kararı aldılar.

Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere özellikle Şanlı Urfa'da yüz binlerce hayran kitlesine erişen Arpak Kardeşler, Ceylanpınar'ın Türkiye ve Uluslararası arenada yaşanan savaştan dolayı güvensiz bölge algısını verecekleri konserler ile yıkacaklarını ifade etti. 

Mehmet Arpak "Ceylanpınar'ı ölümler şehri algısından sanat şehri algısına geçirmek en büyük hedefimiz. Bunun için siyasetçilerinde sanata gereken desteği vermesi çok önemli. Bu konuya dikkat çekmek için yakında bir basın açıklaması yapacağız." dedi. 
Mehmet Arpak açıklamanın detaylarını vermezken, " Suriye Savaşının en çok etkilediği ve mağdur ettiği bölge Ceylanpınar ile Akçakale ilçeleridir. Bu ilçelerde gencecik insanlarımız bize ait olmayan bir savaşta evlatlarını, eşlerini toprağa verdiler. Ve bu iki şirin ilçemiz ulusal medya da bir anda 'gidilmez' , 'ölüm kokan şehirler' damgası yemiş iken, sanat şehri algısını yerleştiren çalışmalar yaptık. Gerek konserimiz, gerekse de klibimiz ile savaşın sıkıntılarında kepenk indirme noktasına gelen esnafımıza bir nebze olsun destek olduk. Haklı isyanları olan Ceylanpınar halkımızı sükunete davet eden açıklamalarımız başta NTV olmak üzere bir çok ulusal tv kanalında yayınlandı. Tüm bunları yaparken hiç bir karşılık beklemedik. Çünkü biz memleketimizi seviyoruz. Ancak doğrusu Ceylanpınar Belediye Başkanımız Sayın İsmail Aslan dışında bunu takdir eden yetkililerin olmaması bizleri ziyadesi ile üzdü. Oysa "Başbakan nerde? - Bakan nerde?'' sloganları atılırken halkın yanında biz vardık. Bir çok ulusal medya organında bölgemizde yaşananlara dikkat çekerek halkımıza moral verdik... Yine yatırımımızı sanata yapacağız... " dedi. 
Mehmet ve Ekrem Arpak Kardeşler
Güneydoğu'nun sanat şehri olarak anılmasını istiyor.
Editör: TE Bilisim