Olcay Ünal SERT

Fotoğraflar:
 
Muharrem ERDEMİR

Cihat Tamer  "Bakırköy Türkiye'nin en çok sanatçı yetiştiren ilçesi. Kimi aklına getiriyorsanız sinema da tiyatro da, heykelcilikte, mimarlıkta en çok sanatçı yetiştiren bir beldesi. Bir kültür yuvası burası. Eskiden sayfiye yeriydi havasından mı suyundan mı derlerdi, ama bizim bir de akıl hastanemiz var, o yüzden! Böyle bir ülkede, hele böyle bir zamanda, böyle bir hükümet zamanında sanatla uğraşan insanın iki tahtası eksiktir! Müjdat çok güzel bir yer açmış ve gençleri sanatla buluşturacağız, ufuklarını açacağız. Onlara yeni yeni dostlar kazandıracağız. Ülkemize faydalı olmaya çalışacağız" dedi.
 

Müjdat Gezen Cihat Tamer'in 50 yıllık arkadaşı olduğunu belirterek sanatçının
Müjdat Gezen Oyunculuk ve Sanat Merkezi'nde dersler vereceğini söyledi.

Tarık Akan, Yılmaz Özdil

Halit Kıvanç, İlker Başbuğ

İlker Başbuğ, Müjdat Gezen

Okul açılışından önce Atatürk Büstü'nün açılışını yapan İlker Başbuğ son günlerde yaşanan olaylara değinerek, "Ne yaparlarsa yapsınlar, kaçtane heykele, büste zarar verirlerse versinler, daha fazlasını biz dikeceğiz! Atatürk sevgisini kimse Türk Milleti'nin yüreğinden alamaz. Onlar bir tane yakarlar biz bin tane yaparız" diyerek büstün üzerinde ki Türk Bayrağı'nı alkışlar içerisinde kaldırdı.




Müjdat Gezen Oyunculuk ve Sanat Merkezi'nin Bakırköy Şubesi'nin açılışına Halit Kıvanç, emekli Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, Leyla-Müjdat Gezen, Tuncay Özkan, Yılmaz Özdil, Uğur Dündar, Tarık Akan, Cihat Tamer, Tuğba Özay, Nurcan Sabur, Olcay Ünal Sert, Muharrem Erdemir, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün katıldı.

Bakırköy'de ki açılış renkli görüntülere sahne oldu.
Editör: TE Bilisim