İstanbul Radyosunda Türk Halk Müziği sanatçısı olarak görev yapan Sevim Seçkin, piyasaya çıkardığı ilk kitabı ve CD'sinde toplumsal bir yaraya parmak basarken yeni kitabı ile de günümüz sosyal iletişim ağlarını komik bir dille eleştiren bir kitap hazırlıyor.‘Kınalı üzüm taneleri’ Kitabında çocuk yaşta evlendirilen kızların dramına yer veren, CD'sinde de 4 gelin türküsü seslendiren Seçkin 'Ben küçük gelinlerin diliyim' diyor.

Gaziantep'te doğan Sevim Seçkin, 'Kınalı Üzüm Taneleri' adlı ilk kitabında annesi ve anneannesinin anlattığı hikayelerle gözlemlerine yer veriyor.

'Memleketimde çocuk yaşta evlendirilen, baskı gören, çocuğunu düşüren hatta hayatını kaybeden birçok kızın dramına şahit oldum. İşte bu kitabı da gençlere örnek olsun diye yazdı' diyor.

Sanatçının 'Edalı Gelin' adlı CD'sinde de anonim türkülerin yanı sıra Gaziantep yöresinden bestelediği baraklar yer alıyor.

'Daha önce de bir albüm yaptım ama bu benim gönlüme göre ilk çalışmam diyebilirim' diyen Sevim Seçkin ileriye dönük hedefinin yine yöresel ağıtların ağırlıkta olduğu akustik enstrümanlarla oluşturulacak bir CD ve İNTERNET AŞKLARINI anlatan yeni kitabını oluşturmak için çalışmalara başlamak olduğunu söylüyor.   Ege ŞENGÖNÜL

 

Editör: TE Bilisim