Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fazıl Say'ın davetiyle "Truva Sonatı" konserine eşi Emine Erdoğan ile beraber katıldı. Say, Erdoğan'a katılımı nedeniyle teşekkür etti.

Fazıl Say'ın Ankara'da gerçekleşen 'Truva Sonatı' konserine sanat dünyası kadar siyaset dünyasından katılımlar da dikkat çekti.

Konsere Erdoğan'ın katılımı nedeniyle konserin yapılacağı salon içi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Davetliler de yüksek güvenlikten geçirilerek içeri alındı. Erdoğan'ın, ön sıralarda oturan bakan ve protokolle tek tek tokalaştı ve sohbet ettiği bildirildi. Hürriyet'in haberine göre Erdoğan'ın yerini almasının ardından sahneye gelen Fazıl Say, ''Hepinizi selamlıyorum, konserime hoşgeldiniz efendim. Bu konserin biletleri yaklaşık üç ay önce bitmiştir. Hayatımın istisnai gecelerinden birini yaşadığımı düşünüyorum" dedi. Salonun oldukça coşkulu olduğu öğrenilirken Erdoğan'ın da alkışlara katıldığı belirtildi.

AYAKTA ALKIŞLADI

Erdoğan da izleyicilerle beraber konser sonunda Say'ı ayakta alkışladı. Sahneye tekrar çağrılan Say'ın "Umarım sanatımı beğenmişsinizdir. Herkese teşekkürler. Sakin bir parça çalarak konseri bitirmek istiyorum. Kızımın doğumunda yaptığım 'Kumru' isimli parça. Ona sevgiler yollayarak çalıyorum" dedi.

ERDOĞAN SAHNEYE ÇIKTI

Konser sonunda Erdoğan da sahneye çıktı. Sözlerine 'Sevgili Fazıl' diyerek başlayan Erdoğan "Bizlere bu prömiyeri çok farklı takdim etti. Çanakkale eyvallah İzmir eyvallah şimdi bir de Ankara lazım… Arkadaşlar 'benim yarim kara topraktır'ın plağını bulmuşlar ben de bunu sevgili Fazıl'a takdim ediyorum'' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konser sonunda kulise geçerek tekrar Fazıl Say ile bir araya geldi. Fazıl Say da CD’lerinden oluşan bir albümü imzalayarak Erdoğan’a sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'a Aşık Veysel'in "Benim Sadık Yarim Kara Topraktır" adlı plağını hediye etti.

ERDOĞAN, KONSERE ABD'Lİ SENATÖR GRAHAM İLE BİRLİKTE GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 2.5 saatlik bir görüşme gerçekleştirdiği ABD'li Senatör'e bir jest yaparak bu akşamki Fazıl Say konserine davet etti. Senatör Graham, Ankara Congresium salonunda saat 20.30'da başlayan konsere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte geldi. (Sputnik)

Editör: TE Bilisim