Geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen Sanatta Görünürlük Festivali, bu yıl da sanata maddi değer biçilmesinden dolayı toplum ile sanat arasında kopan bağın tekrar birleştirilmesini hedefledi. Herkes için yapılan bu çağrıya kulak veren ve paylaşımı ile birbirine nefes olan sanatseverler, festivale katılarak destek verdi.
Dünya Dans Günü’nü de kapsayan ve 24-29 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleşen 2. Sanatta Görünürlük Festivali, sahne ile sınırlı kalmayıp, kamusal alanda da kitlesi ile buluştu.
Festivalin en ilgi çeken performansları arasında MSGSÜ Çağdaş Dans Anasanat Dalı Bölüm Başkanı Aydın Teker’in Koreografisini yaptığı Uzantı-2 adlı eseri ve yine Koreograf - Akademisyen Tuğçe Tuna’nın Kök Hücre adlı eseri yer aldı.
MSGSÜ Çağdaş Dans Sanat Dalı’nın ve bu alandaki dans öğrencilerinin özverili işbirliği 2.Sanatta Görünürlük Festivali’nin ilki kadar büyük ilgi görmesine sebep oldu.
Geçen yıl bir fikir iken 5 günde 40’ı aşkın performansın paylaşıldığı bir eyleme dönüşen festival, gönüllü kitleleri birbirleriyle buluşturmuştu.
Editör: TE Bilisim