20 Haziran 2012 Çarşamba günü Hürriyet / Kelebek’te çıkan;
“Devekuşu Kabare başlamadan mahkemelik oldu
Zeki Alasya ve Metin Akpınar’ı 20 yıl aradan sonra yeniden tiyatro sahnesinde buluşturacak “Devekuşu Kabare” projesi daha başlamadan mahkemelik oldu. On Yapım’ın sahibi Murat Yıldırım, yaptığı ödemelerin yerini bulmadığı ve dolandırıldığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu.”
Başlıklı ve metinli habere cevaben projenin yönetmeni Hakan Altıner konuştu:  
” DEVEKUŞU KABARE PROJESİ, TUZAKLARA DÜŞMEDEN YOLA DEVAM EDİYOR”
  
Türk tiyatro tarihinin en önemli projelerinden biri olan “ Devekuşu Kabare / Dün-Bugün Yarın”  projesiyle ilgili olarak; projeye yapım ortağı olup, maddi yükümlülüklerini yerine getirmediği için sözleşmesi feshedilen On Yapım sahibi Murat Yıldırım’ın 20 Haziran 2012 tarihli basın açıklamasında, gerçekleri yansıtmayan beyanları hakkında, proje yönetmeni Hakan Altıner ‘ den açıklama geldi :
 
“ Önce, On Yapım / Murat Yıldırım tarafından bilinçli olarak yapılan iki yanlışı düzeltelim :

1.  Proje ile ilgili olarak muhatap taraflar ; Bizim Stüdyo Yayın Yapım Ltd.Şti, Devekuşu Kabare ve On Yapım‘dır. Dolayısıyla, yazıda sözü edilen TİYATRO KEDİ ve İpek Kadılar(Altıner)ın, bu projeyle, bu yapımla ve bu taraflarla hiç bir hukuki, idari ve mali  bağlantısı mevcut değildir. Hal böyle iken, bu kurumun ve kişinin taraf gibi gösterilmiş ve haklarında isnadlarda bulunulmuş olması gerçeğe aykırıdır.
 
2. Devekuşu Kabare’nin yeniden sahnelere döndürülmesi gibi büyük sorumluluk taşıyan proje için, On Yapım  Film Rekl. Org.Prod. Tic.Ltd. Şti. İle imzaladığımız sözleşme gereğince; Bizim Stüdyo Filmcilik Danışmanlık Rekl. Yap. Yay. Ltd.Şti. adı altında faaliyet göstermekte olan şirketimiz projenin sanatsal talep ve ihtiyaçlarını karşılamak, Zeki Alasya ve Metin Akpınar ile işbirliği halinde PROJE’Yİ hazırlamak, uygulamak, PROJE’DE yer alacak olan kadroyu oluşturmak, seçmek ve bu projenin sanatsal yaratımını ve uygulanmasını sağlamak ve sahnelenmeye hazır hale getirmekten sorumlu iken, proje ile ilgili tüm mali yükümlülükler (hazırlanacak bütçeler ve sanatçılar da dahil olmak üzere yapılacak tüm ödemeler) On Yapım Film Rekl.Org.Prod.Tic. Ltd.Şti.’nin yetki ve sorumluluğunda olması karar ve imza altına alınmış ve her iki şirket de kendi sorumlulukları doğrultusunda çalışmalara başlamışlardır. 
 
Şirketimiz söz konusu proje ile ilgili olarak tüm edimlerini yerine getirmiş, oyuncu kadrosunu kurmuş, yazarlarla ve müzisyenlerle tüm çalışmalarını başlatmış yani sanatsal açıdan projenin yaratımını ve uygulanmasını sağlamak amacıyla birçok çalışma yapmış bulunmaktadır. Projenin kilit noktası olan başrol oyuncuları Zeki ALASYA ve Metin AKPINAR’IN mali taleplerinin karşılanması aşamasında ise; muhatap On Yapım Ltd.ti. Yapılan tüm görüşmelere rağmen üzerine düşen edimi, mali yükümlülüklerini yerine getirmekten kaçınmıştır.
Dolayısıyla, yapım ortağı olarak sözleşme ve proje dışı kalmış olan On Yapım, bu kez de basın yoluyla yapmaya çalıştığı haksız ve mesnetsiz suçlamalarıyla, projeyi baltalamaya çalışmaktadır.
 
Bu beyanlarından dolayı On Yapım ve Murat Yıldırım hakkında gerekli hukuki süreç başlatılmış olup,

Devekuşu Kabare / Dün-Bugün-Yarın projesi, bu tuzaklara düşmeden çalışmalarına devam etmektedir.
 
 
Bizim Stüdyo Yayın Yapım Ltd.ti.
HAKAN ALTINER
Editör: TE Bilisim