Türkiye Vodafone Vakfı’nın engelli bireyleri topluma kazandırmak hedefiyle hayata geçirdiği Düşler Akademisi, 2012 yılının başından bu yana PR News CSR, Hermes ve Communitas gibi saygın uluslararası ödül organizasyonlarda elde ettiği başarısını, 28 Mayıs Pazartesi günü Ghetto’da Düşler Akademisi öğrencileri, gönüllüler ve destekçileriyle beraber kutladı.

Düşler Akademisi öğrencilerinin imzası olan geceyi, Akademi’nin müzik sahnesine kazandırdığı Social Inclusion Band, Buğra Çankır ve görme engelli DJ Arda Gülbahar’ın performansları renklendirdi.

Gecenin sürprizi ise sahnede Social Inclusion Band ile bir araya gelen Kerem Görsev ve Sedat Ergin oldu. Gece, Düşler Mutfağı öğrencilerinin hazırlayarak servis ettiği ikramlarla tatlandı.

 29 Mayıs 2012 - Türkiye Vodafone Vakfı’nın engelli bireylerin yaşama katılım mücadelesine destek vermek amacıyla hayata geçirdiği Düşler Akademisi, uluslararası ödül platformlarınca da takdir toplayan büyük başarısını, 28 Mayıs Pazartesi akşamı Ghetto’da düzenlediği muhteşem bir partiyle kutladı.

Yolculuğuna “sanat ve sanatçı engel tanımaz” mottosuyla 2008 yılında başlayan Düşler Akademisi, bir hayali büyük bir inanç ve kararlılıkla gerçeğe dönüştürdü. Düşler Akademisi, bugüne kadar topluma kazandırdığı 1.386 genç ve bu gençlerin yaşantısında yarattığı dönüşüm ile engelliler için başka bir dünyanın mümkün olduğunu tüm Türkiye’ye gösterdi.

Düşler Akademisi, son iki ayda bu başarısını uluslararası arenada önemli ödül organizasyonlarına taşıyarak da taçlandırdı. Nisan ayında PR News CSR Ödülleri’nde iki önemli ödülün sahibi olan Düşler Akademisi, Mayıs ayında Hermes ve Communitas Ödülleri’nde elde ettiği başarılarla engellilerin yaşam kalitelerini artırmak yolundaki güçlü vizyonunu ortaya koydu


Düşler Akademisi öğrencileri performanslarıyla büyüledi!
Düşler Akademisi’nin hem engelliler hem de Türkiye için büyük bir dönüşümü simgeleyen büyük başarısını kutlamak üzere Ghetto’da düzenlenen gecede, Akademi bünyesindeki genç yetenekler sergiledikleri performanslarla bir kez daha sanatın engel tanımayan gücünü ortaya koydular. Sunuculuğunu Düşler Akademisi’nin işitme engelli öğrencilerinden Buket Demirel’in yaptığı gece; görme engelli öğrenci Arda Gülbahar’ın Dj performanslarıyla başladı. Ardından, Düşler Akademisi’nin müzik sahnesine taşıdığı, dünyanın sayılı müzik dehalarından biri olarak gösterilen ve doğadaki tüm sesleri nota diline deşifre edebilen Buğra Çankır, etkileyici bir piyano performansı sergiledi.


Düşler Akademisi’nden mezun engelli gençler ve gönüllü müzisyenlerin oluşturduğu Social Inclusion Band’in de konser verdiği gecenin en heyecanlı dakikaları ise ünlü caz sanatçısı, piyanist ve besteci Kerem Görsev ile Hürriyet gazetesi yazarı, müzisyen Sedat Ergin’in sahne alması oldu. Social Inclusion Band’in konseri esnasında sahneye çıkarak 3 şarkıya eşlik eden Görsev ve Ergin’in bu performansı, Düşler Akademisi’nin toplumda farklı olanla bütünleşmek yolunda yarattığı gönüllülük bilincinin gücünü bir kez daha ortaya koydu.


Hasan Süel: “Düşler Akademisi, Türkiye’de toplumsal değişime aracı oldu”


Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, engelli bireyleri sosyal yaşama katmaya yönelik bu mücadelelerinin, aslında Türkiye’nin tüm dışarıda bırakılan birey ve gruplarını kapsadığını belirtti. Bu anlamda Düşler Akademisi’nin Türkiye’de çok önemli bir toplumsal değişime aracı olduğunun altını çizen Süel, şöyle konuştu: “Engellilik, aslında insan olma halinin en doğal parçalarından biri ve bu dünya üzerinde yaşayan herkes, sadece insan olması sebebiyle, toplumsal haklardan eşit şekilde faydalanmayı hak ediyor. Ancak ne yazık ki ülkemizde engelli bireyler en temel haklarından faydalanamıyor, ciddi dezavantajlarla karşılaşıyorlar. Burada en can yakıcı nokta ise tüm bu kısıtlamaların kaynağının, toplumun kendisi olması. Biz Düşler Akademisi’nde gençlerimize ekonomik bağımsızlıklarını ve özgüvenlerini sağlarken, aslında insanlara, bu bireylerin önünde açılan en ufak kapının ne kadar büyük dönüşümlere vesile olabileceğini, engellilerin neleri başarabileceğini gösterdik. Engelli bireylerden başlayarak aslında tüm Türkiye’ye dokunduğumuz bu projemiz, global arenada da farkını ortaya koydu; son 2 ay içinde 3 önemli ödül platformundan toplam 4 ödülle döndü. Bir hayali gerçeğe dönüştürmüş olmak, onları toplumsal hayatın farklı alanlarına, işgücüne ve eğitime kazandırmak bizler için büyük bir gurur kaynağı.”

Editör: TE Bilisim