Elena Favilli ve Francesca Cavallo’nun yazdığı, ilk kitabıyla her yaştan kız ve erkeğin baş ucunda yerini alan, haftalarca çok satanlar listelerinden düşmeyen Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler macerası hep kitap ile kaldığı yerden devam ediyor. Büyük bir heyecanla beklenen kitabın bu defa Türkiye’deki okurlarına bir de sürprizi var: Selda Bağcan! Bağcan’ın da aralarında bulunduğu yüz asi kadının, olağanüstü illüstrasyonlarla renklenmiş hayatlarını anlatan Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler 28 Şubat’ta, Avrupa’da ilk kez, İngiltere ile aynı anda Türkiye’de okurlarla buluşacak

Geçtiğimiz yıl yayımlandığı tüm ülkelerde uzun süre çok satanlar listelerinde yerini koruyan ve büyük ses getiren Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler kitabı, Türkiye’de hep kitap tarafından yayımlandı ve defalarca yeni baskı yaptı. Aslında bir çocuk kitabı olarak tasarlanan Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler’in ikincisi de yine 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde, her yaştan kızlara ve erkeklere ilham kaynağı olmak için hep kitap logosuyla raflara çıkıyor.

Ödüllü yazarlar Elena Favilli ve Francesca Cavallo, Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler’de yine olağanüstü yüz kadının ilham verici maceralarını, masalsı bir anlatımla gözler önüne seriyor.

Her şeye rağmen hayallerinin peşinden gidip yazmaya devam etmek mi zor, en zorlu zirvelere çıplak elle tırmanmak mı? Kartal beslemek mi daha zor, laboratuvardan çıkmadan yeni formüller keşfettiğin halde adını bile geçirmeyen insanlarla mücadele etmek mi? Savaşın orta yerinde insanları kurtarmak mı zor, yoksa bir korsan gemisinde dalgalarla boğuşmak mı? Söz konusu dünyanın asi kızlarıysa tabii ki hiçbiri!

Agatha Christie, Alice Ball, Audrey Hepburn, Beatrix Potter, J.K. Rowling, Nadya Murad, Nefertiti, Sappho, Selda Bağcan ve niceleri... Hayatta prenses değil, kahraman olmayı seçmiş, bütün engellerin üstesinden gelmeyi başarmış yüz kadın! Dünyanın dört bir yanından elli kadın illüstratörün çizimleriyle görsel bir şölene dönüşen hayatlar... Unutma: “Umut sensin, güç sensin. Geri adım atmazsan, herkes ilerler.”

Dünyanın tüm asi kızlarını tek tek harekete geçirip eşitsizliği hep birlikte yıkmaya çağıran Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler’in ikinci kitabı, hep kitap logosuyla ve Deniz Öztok’un çevirisiyle 28 Şubat’tan itibaren raflardaki yerini alacak.

Editör: TE Bilisim