Ayrıca bu gecede yıllar yılı bizleri gülümseten, gülümsetirken de duygulandırıp düşündüren en uzun soluklu “Bizimkiler” dizisi olmak üzere “Hababam Sınıfı” gibi nice filmlere imza atan usta bir kalem, usta bir senarist olan Umur Bugay’a emek ödülü verildi. Bugay ödülünü sanatçı dostları Şener Şen ve Şevket Altuğ’un elinden aldı.

Gecenin bir sürprizine de Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan imzasını attı. Sahneye gelen Tokcan Bugay ve Altuğ’a sanattaki 50. Yılları için hazırlanmış özel plaketlerini takdim etti. Program akışında yer almayan bu sahne, sanatçıları büyük bir şaşkınlığa uğrattı ve binlerce kişi, iki ustayı dakikalarca alkış yağmuruna tuttu.


Ödül törenlerinin ardından Emel Sayın sahne aldı. Sayın’ın ilk şarkısında bir anda sahneye çıkan Fatma Girik ve Filiz Akın, sanatçıyla birlikte dans ederek bütün salonu ayağa kaldırdı.

Konser sonuna kadar Sayın’ı izleyen festivalin onur konuğu Filiz Akın sanatçının son şarkısı “Mavi Boncuk” ta salondaki çocuklarla birlikte sahneye çıktı. Türkiye’nin iki önemli sanatçılarından Sayın ve Akın, Datçalılara muhteşem bir final yaşattı.   

İşte o muhteşem geceden detaylar...

7. Datça Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali’nin bu yıl ki onur konuğu, Türk Sineması’nın unutulmaz ismi Filiz Akın’dı. Ünlü yönetmen Umur Bugay’ın ödül aldığı gecede, usta oyuncu Şener Şen ve Şevket Altuğ’un katılımı Datçalılara büyük bir mutluluk yaşattı. 

Bu özel gecede Akın’ı, Fatma Girik, Eşref Kolçak, Güzin Özyağcılar, Menderes Samancılar, Ayten Uncuoğlu, Çolpan İlhan, Tunç Başaran Serap Aksoy, Yeşim Ceren Bozoğlu,Açelya Elmas,Süleyman Turan, Selma Sonat, Gül Erda, Mustafa Alabora gibi birbirinden ünlü sanatçı dostları yalnız bırakmadı.

Datça Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen gecede Akın, ödülünü, usta oyuncu Fatma Girik’in elinden aldı.

İki efsane isim, Datçalılar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Hem Datçalıların gösterdiği yoğun ilgiden, hem de Fatma Girik’in yaptığı süprizden bir hayli mutlu olan Akın, sevincini “Tüm yoğunluğunun arasında bana bu onuru bahş eden Fatma Girik’e teşekkür ederim.Sizlerin bu ilgisini görmek beni çok heyecanlandırdı.Bu ödülün benim için ayrı bir önemi var, çünkü bugün setlere ayak basmamın 50. yılı” cümleleriyle anlattı.

Girik ise yaptığı konuşmada “Ödül almak da güzel ama ödül vermek de önemli ve insanı duygulandıran bir an. Bu ödülü sevgili arkadaşım meslektaşım Filiz Akın’a vermekten büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

Ünlü oyuncu Ece Uslu’nun sunuculuğunu yaptığı gecede, usta yönetmen Umur Bugay’a da “Emek Ödülü” verildi.
Ödülünü iki usta isim Şener Şen ve Şevket Altuğ’un elinden alan Bugay, sahnede duygusal anlar yaşadı ve şunları söyledi “Sinemaya katkısı olan devler yanında yazdığım 20 eserin lafı olur mu? Ama yine de sevgili Datçalılar bana bu ödülü layık görmüş, hepsine ve tabii ki değerli dostlarım Şener Şen ve Şevket Altuğ’a teşekkür ediyorum.”

Emel Sayın’ın unutulmaz şarkıları ile renk kattığı gecede Filiz Akın ve Fatma Girik de danslarıyla Sayın’a eşlik etti.

Yıldızlarla dolu gece Filiz Akın’ın “İstanbul Macerası” filminin gösterimiyle son buldu. OLCAY ÜNAL SERT


Editör: TE Bilisim