Ünlü sanatçılar, "Annemin Şarkıları Canlı 45'lik Nostalji Gecesi" adlı konserde hayranlarıyla bir araya geldi.

Gülden Karaböcek, Harbiye Açıkhava Sahnesi'nde büyük alkış aldı.

Türk müziği içerisinde son 50 yılda eserleriyle müzikseverlerin beğenisini kazanan Cahit Berkay, Gülden Karaböcek, Semiha Yankı, Ercan Turgut, Bilgen Bengü, Ersan Erdura, İskender Doğan, Rana ve Selçuk Alagöz ile Dilek Arman Harbiye Açık Hava Sahnesi'nde müzikseverlerle buluştu.

Cahit Berkay "Annemin Şarkıları" adlı konserde, Yeşilçam'ın unutulmaz filmleri "Selvi Boylum Al Yazmalım" , "Dila Hatun", "Devlerin Aşkı", "Çiçek Abbas", "Bu Adamlar Nereye Bakıyor"un film müziklerini canlı olarak çalarken, zaman zaman müzikleri yaptığı yıllardan anılarını paylaştı.

Etkinliğin sunuculuğunu üstlenen Çiğdem Tunç, 45'lik şarkıların hiçbir zaman modasının geçmeyeceğine işaret ederek, "Şarkılar şarkı tadında kaldıkları sürece ve gerçek ustalar tarafından icra edildikleri sürece hiçbir zaman nostalji kalmazlar. Onlar her dem yenidir. Dört kuşak dahi yetiştirseler bu şarkılar, her zaman yeni, dillerde ve kalplerdedirler." ifadelerini kullandı.
Çiğdem Tunç, konserde sahne alan isimlerin hepsinin ayrıca birer "ses sanatçısı" olduğuna vurgu yaptı.
Semiha Yankı "Seninle Bir Dakika" adlı şarkısıyla büyük alkış aldı.

Akdeniz Organizasyon tarafından düzenlenen konserde, aralarında "Dilek Taşı", "Sürünüyorum", "Kırılsın Ellerim", "Artık Sevmeyeceğim", "Seninle Bir Dakikaka", "Kan ve Gül", "Ah Kalbim Delisin", "Anlamazdın", "Aşkın Gözü Körmü" ve "Öpmek Geldi İçimden"in bulunduğu 1950 ile 1980 yılları arasında dinlenilen birçok şarkının yanı sıra Mazhar Alanson, Kayahan ve Ajda Pekkan'dan da eserler seslendirildi.

Gülden Karaböcek’e "Sürünüyorum" şarkısında kızı Nur Düzgit eşlik etti.. Annemin şarkıları konseptinde anne kız sahnede birlikte şarkı söylediler…
Gülden Karaböcek kızı Nur'un sürprizi karşısında bir hayli heyecanlandı. 
Sahneye ilk çıkan Bilgen Bengü, yıllar önce cici kızlar olarak ilk sahneye çıktıkları Harbiye açık havada olmaktan çok duygulandığını belirtti…
Selçuk Alagöz ise 70’li yıllarda bu sahneden Atatürk’ün çocuklarına şarkı söylemiştim, bu gece ise aynı sahnede Atatürkün torunlarına şarkı söylemenin gururunu yaşıyorum dedi.
İki bölümden oluşan konserde, sanatçılara 9 kişilik bir orkestra eşlik etti. Seyircilerin de sanatçılarla birlikte şarkı söylediği konser, gece yarısına kadar sürdü.
Dilek Arman gecede sevilen şarkılarını seslendirdi. Sanatçı, duayen isimlerle aynı sahneyi paylaştığı için kendisini çok şanslı bulduğunu söyledi.
İskender Doğan, "Kan ve Gül" şarkısı ile büyük beğeni topladı.
Ersan Erdura, Harbiye Açıkhava Sahnesi'nde yıllar önce çok sahne aldıklarını belirterek, yıllar sonra yeniden sahne almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ercan Turğut, "İstanbul Sokakları" ve "Huzurum Kalmadı" adlı şarkılarla büyük alkış aldı.
Serin havaya rağmen İstanbullular Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nu doldurdu. Müzikseverler bir döneme damga vuran efsane isimler ile nostalji yaşadılar.
Gülden Karaböcek, Cahit Berkay, Rana-Selçuk Alagöz, Ersan Erdura, Ercan Turgut, Semiha Yankı, İskender Doğan, Bilgen Bengü ve Dilek Arman finalde "Samanyolu" adlı şarkıyı seslendirdiler.

Editör: TE Bilisim