Turkcell Kuruçeşme Arena’da devam eden BKM'nin yaz konserinde Boğaz kıyısındaki sahnenin konuğu, Türk Sanat Müziği’nin en güçlü seslerinden Emel Sayın’dı.

Emel Sayın, Zuhal Yorgancıoğlu’nın İzmir’den hazırlayıp gönderdiği, mor işmeleli kaftanıyla sahnedeki yerini aldı.

Seyircisini, “Hoşgeldiniz çok sevgili seyircilerimiz. Geldiniz o kadar multu oldum ki, siz burada olduğunuz için ben de buradayım” diyerek selamlayan Sayın, "size 3 eser sunduk. Bir örnekti sunmak istedik. Sonra bir ilahi sunduk. Hacıtahsine hanımefendinin bir ilahisi idi. Özellikle her zaman var ama son günlerde maneviyata çok ihtiyacımız var diye düşündük. Böyle bir örnek sunduk. Sonra Dedeefendi’den “Yine Bir Gülnihal” parçasını sunduk. Niye böyle bir eser sunduk? Çünkü Dede efendi, bu eserle Türk Sanat Müziği’ne ilk vals ritmini getirmiştir” sözleriyle konserine devam etti. Emel Sayın, gecede gönüllü olarak bulunan Garanti Bankası Türk Sanat Müziği Korosu ve Beyoğlu Klasik Türk Sanat Müziği Derneği’ne de teşekkürlerini iletti. Sayın’a bu 2 parçada semazenler eşlik etti.

Fotoğraflar: Pedro Gomes

GENCECİK EVLATLARIMIZI KAYBEDİYORUZ ...
 Yıllardır herkesin çok iyi bildiği “Menekleşendi Sular”, “Kalbe Dolan O”, “Rüyalar”, “Kalamış”, “Benzemez Kimse Sana”, “Mehtaplı Gecelerde” parçalarını seyircisiyle buluşturan Emel Sayın “Yağdır Mevlam Su”’ parçasını şu sözleriyle söyleyerek büyük alkış aldı. “Bu şarkı bir dua niyetinedir. O bu vesile ile yerine ulaşacaktır. Son günlerde acılar çekiyoruz, gencecik evlatlarımızı kaybediyoruz, bir çözüm arıyoruz. Bu elbise gibi yüreğimizin yarısı siyah yarısı beyaz. Daima bir karanlıktan sonra elbet bir aydınlık gelecektir. Bu vatan barış, kardeşlik ve dostlukla yeniden cennete dönecektir."

YALIN SÜRPRİZİ

Gecenin sürpriz konuğu Yalın'ı 'şimdi de huzurlarınıza pop müziğinin prensini davet ediyorum' diyerek çağıran Emel Sayın'la Yalın,'Sonsuz Ol' ve 'Gitme Sana Muhtacım' şarkılarında düet yaptı.

'Sonsuz Ol' şarkısından sonra Emel Sayın ve Yalın'ın diyalogları dinleyenleri kahkahalara boğdu. Emel Sayın'ın Yalın'a 'saklansan da bir köşeye benle yaşlansan mı' sorusuna Yalın 'memnuniyetle' cevabını verdi. Emel Sayın yeni albümü için de seyircilerin önünde Yalın'dan bir şarkı sözü aldı. Yalın, Emel Sayın'la aynı sahneyi paylaşmasıyla ilgili 'Çok heyecan duydum, Çok keyif aldım bu gece, çocukluğumun yıldızlarından Emel Sayın, onla şarkı söylemek büyük mutluluk' dedi.

“Yalancı Yarim”, “Gülizar”, “Feride”, “Senden Başka” gibi Emel Sayın ile bütünleşmiş parçalar gecenin ilerleyen dakikalarında seyirciyle buluştu. Minik bir hayranı da Emel Sayın’a verdiği çiçekten sonra sanatçıdan öpücük kapmayı başardı.
Turkcell Kuruçeşme Arena'daki BKM konserlerinde bu hafta Nilüfer ve Ebru Gündeş var.

Turkcell Kuruçeşme Arena Programı:

13 Eylül Perşembe Nilüfer
15 Eylül Cumartesi Ebru Gündeş
18 Eylül Salı Ajda Pekkan
19 Eylül Çarşamba Emir Ersoy & Projecto Cubano
20 Eylül Perşembe Yavuz Bingöl
21 Eylül Cuma Beirut
22 Eylül Cumartesi İlhan İrem
27 Eylül Perşembe İl Divo
28 Eylül Cuma Sezen Aksu
29 Eylül Cumartesi Sezen Aksu
Editör: TE Bilisim