Hocasının şarkılarıyla kulakların pasını sildi


Emel Sayın, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda her ay vereceği konserlerin ilkinde hocası olan Arif Sami Toker şarkılarını söyledi. Tıka basa dolu olan salonda sahneye çıkan sanatçı her ay farklı bestekarların farklı makamlardan şarkılarını seslendirecek.
Üç yıldır her kış sezonunda Harbiye Cemal Reşit Rey Konser Salonunda sahneye çıkan Türk sanat müziğinin yaşayan efsanesi mavi boncuğu Emel Sayın bu sezonun ilk konserini verdi ve sezonu açtı. Usta sanatçı her ay farklı bestekarların farklı makamlardan şarkılarını seslendirecek. Bu ay ki konserinde hocası olan ve Emel Sayın’a büyük emeği geçen merhum bestekar Arif Sami Toker’in şarkılarını seslendirdi. Hocasından sahnede övgü ile söz eden sanatçı tıka basa dolu salonda Türk sanat müziği severlere müzik ziyafeti çekti. Sahnede iki saat kalan sanatçıya Selçuk Tekay orkestrası ile kalabalık bir koro eşlik etti. Emel Sayın modacı Şehriban İpek’in tasarladığı kostümü ile de dikkat çekti.
Gecede "Unuttun Beni Zalim", "Bir Kere Sevdim Diye Bin Pişman Etme Beni" gibi unutulmaz Arif Sami Toker şarkılarını seslendiren Emel Sayın, zaman zaman konserinde ilginç anılarını da paylaştı.




Editör: TE Bilisim