ENKA’nın daimi sanatçısı Say, muhteşem sahne performansı ve güçlü yorumuyla açıkhavayı dolduran yüzlerce sanatsevere uzun süre unutulmayacak bir yaz akşamı yaşattı.

Ünlü piyanist Say, biletleri günler öncesinden tükenen konserinde, ENKA’yı dolduran 900’ü aşkın kişiyi, Nazım, Kumru, Ses ve İstanbul’da Bir Kış Sabahı isimli baladlarıyla selamladı. Performansı boyunca dinleyicisiyle sohbet eden Say, “Henüz New York’ta çalışmalarımı sürdürürken, ENKA Holding Fahri Başkanı Şarık Tara, oditoryum açılışı için beni İstanbul’a davet etti. Bu vesileyle tanışmış olduk” sözleriyle Şarık Tara ile ilk tanışmalarını ve Tara’nın kariyeri boyunca kendisine verdiği destekleri anlattı. Etkileyici ve güçlü piyanosuyla, ünlü piyanist ve besteci L.V. Beethoven’ın Ayışığı Sonatı eserini, Şarık Tara anısına yorumladı.

Konserin son bölümünde Say, prömiyeri geçen yıl Çanakkale'de gerçekleştirilen “Truva Sonatı”nı sahneye taşıdı. Yaklaşık 40 dakikalık eserin performansı boyunca büyülü gözlerle takip edilen Say, konser sonrası uzun süre ayakta alkışlandı.

31. Yıl ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları’nın, 4 Eylül’e kadar devam edecek etkinlik programı için facebook.com/enkakultur, instagram.com/enkakultur ve twitter.com/enkakultur adreslerini takip edebilirsiniz.

31. Yıl ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları etkinlik biletlerine; Biletix.com, Biletix satış gişeleri, Çağrı Merkezi ve ENKA Kültür Sanat Gişesi’nden ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim