Esra Sönmezer, hazırlayıp sunduğu “Esra’nın Yemek Günlüğü” programıyla birçok ödüle layık görülürken, oyunculuyla da beğeni topluyor. Oynadığı dizi film ve tiyatro oyunlarıyla da adından övgü ile bahsettiren güzelimiz, bu kez eleştiri oklarını, sakınmadan yanlış olarak gördüğü doğru hedefe yöneltti. “Tiyatro, oyuncuların kendini gösterdiği ve izleyicilerle yüz yüze geldikleri en önemli sanatımız” derken tiyatro biletlerinin fahiş fiyatından dert yandı. Tiyatro sahnesinde oyuncuların her türlü fedakârlığı gösterdiğini savunan Sönmezer, “Bir oyuncu oyun başına 100 tl ile 200 tl arasında yevmiye alıyor, bir izleyici ise girişte 30 ile 40 tl arasında değişen bilet parası ödüyor, bu hak değil” dedi. Tiyatro sahnesi ve gerisinde herkes ödün vererek çalışırken, salonların kirasından olsa gerek bilet fiyatları çok yüksek” dedi.
Sinemada ise bilet fiyatları hem yarı yarıya hem de GSM operatörleri ve bazı günlerde uygulanan promosyonlarla daha da düşürülüp, salonların dolması sağlanıyor” dedi.

“Tiyatroların yok olmasını istemeyenler, bilet fiyatları konusuna el atmalı, bir şeyler yapılarak bu sanatın lüks olmaktan çıkarılması gerekir, yoksa her geçen gün izleyici uzaklaşacak ve bu sanat yok olma ile karşı karşıya kalacak” dedi. “Kendilerini tiyatro ile ilgili bilirkişi ilan eden bazı ukalalar, tiyatroya yeterince önem verilmiyor diye acıtasyon yaparlar, asgari ücretin belli olduğu ülkemizde kişi başına 30-40 tl olan bilet fiyatlarının farkında değiller heralde” dedi. “ Şartların belli olduğu toplumumuzda insanlar haftada bir tiyatroya nasıl gitsin ”dedi.  "Bana göre tiyatro bu devirde zengin sanatı oluyor" diyerek sözlerini
tamamladı. 
Editör: TE Bilisim