Entropi Tiyatro ’nun sahneye koyduğu yönetmenliğini Umut Kırcalı ’nın yaptığı Açık Pencere oyunu için sahneye çıkacak olan Gizem Soysaldı ’nın yanı sıra oyunda Gülşah Büktür, Burcu Çelik, Erhan Çene, Enise Kurbaş, Elif Özsüt, Aslı Turan, İlkem Ulugün, Berivan Yurtsevener gibi oyuncular rol alıyor. Oyuncu Gizem Soysaldı ’ Çok sıkı bir çalışmadan geçtik. Ciddi bir sahne disiplini gerektiren oyun. Provalarda çok eğlendik. Kendi adıma 2 kez tiyatro festivalinde sahneye çıkmak çok keyifli ’ dedi.

Oyun umut taşıyan bir söylemle umut yok söylemini yana yana getirerek bugüne ait kendi dilini ve söylemini anlatıyor. 

Gizem Soysaldı oyunla ilgili "Açık Pencere sıra dışı sahne tasarım ile hayatın zorlamaları ile sıkışmış insanları anlatan bir oyun. Özgür Masur ’un özel olarak tasarladığı kostümlerle 8 kadın 1 erkek sahnede Hayatta bireye sunulan, yüklenen, empoze edilen, özendirilen, diğeri olmaya zorlanarak farkında olmadan koşulsuzca kabul edilen, bireyin bütün davranış ve düşünme biçimlerini etkileyen rollere ve bu üstlenilen roller içinde kimsenin göründüğü kadar olmadığına, görünenin altındaki insana, birini anlamaya, anlayabilmeye odaklanıyor" dedi.

Adını sanat, felsefe, sosyoloji, psikoloji, fizik ve mimari gibi birçok alanda sıkça kullanılan ve düzensizlik eğilimi anlamına gelen ’Entropi ’ sözcüğünden alan topluluk, düzensizliğin, dengesizliğin ve eksikliğin yarattığı huzursuzluk hissini merkeze alan oyun yapısını, matematiksel, dengeli ve tamamlanmış sahneleme biçimiyle bir araya getirerek, entropisi yüksek, yani heyecanı, coşkuyu, eğlenceyi ve dinamizmi üst noktada tutan yenilikçi bir biçim sunmayı hedeflemektedir. 

Müzik tasarımı Alper Maral, ışık tasarımı Murat Ersan ve kostüm tasarımı Özgür Masur imzalı Açık Pencere, seyirciye görsel ve işitsel hazzı yüksek, alışılmış algı ve mantık kurallarının geçerli olmadığı düşsel bir dünya sunuyor.

Editör: TE Bilisim