İstanbul Şehir Tiyatroları, Shakespeare’in en sevilen komedilerinden biri olan 12. Gece’yi yeni sezonda tiyatro severlerle buluşturdu.  Sezonun en dikkat çeken oyunu olarak yorumlanan 12. Gece, Ekim ayında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde toplamda 11 kez perde dedi ve hepsinde dolu salona oynayarak büyük ilgi gördü.
Oyuncu kadrosu ile de dikkat çeken 12. Gece’de Olivia’yı Bennu Yıldırımlar, Feste’yi Özge Özder, ikiz kardeşler  Viola ve Sebastian’ı Senan Kara Tutumluer, Orsino’yu Erkan Sever canlandırıyor. Oyunun başarılı oyuncularından Bennu Yıldırımlar ve Özge Özder,  12. Gece’de yer almaktan gurur duyduklarını belirtiyor.

Bennu Yıldırımlar "Tiyatro bir ekip işidir!"
Bennu Yıldırımlar “Yönetmenimiz Serdar Biliş, yaz başlamadan Olivia karakterini teklif ettiğinde, oyunda başka hangi oyuncuların olduğunu sormuştum. O da netleşen bir iki ismi söylemiş, ben de o insanlara güvendiğimden hemen kabul etmiştim. Yazarının güçlü, oyunun güzel, kadronun birbirinden güç alabileceği, yönetmenin dinamik ve yeni bir nefes katacağına inandığınız bir oyuna başlamak, bana her zaman keyif verir. Yine yanılmamıştım. Tiyatro bir ekip işidir her şeyden öte. Bu olumlu ortama, müziğinden, dekor kostümüne, yönetmenin kuracağı dünyaya içtenlikle katılan insanlarla birlikte çalışmak da eklenince, insanın keyfi daha da yerine geliyor doğrusu. İyi ki böyle bir oyunda varım. Oyuna emeği geçen tüm dostlarla birlikte olmak gurur verici” diyerek duygularını dile getirdi.
“Gördüğümüz Rüyayı Sahneye Boca Ettik”

Canlandırdığı Feste karakteri ile dikkat çeken Özge Özder ise  “Oyun son derece çağdaş bir Shakespeare yorumu. Ekip olarak beraber gördüğümüz rüyayı sahneye boca ettik diyebilirim. Oyunumuzun bu senenin en iddialı oyunlarından biri olduğu söyleniyor. İzleyiciden böylesine coşkulu bir alkış duyup, yorumların bu kadar üst sevide iyi olması bizi de çok çok heyecanlandırdı. Şehir tiyatrosu gibi 100 yaşını doldurmuş bir koca çınara yakışan ve tiyatro adına yeni bir algı başlatacak olan dinamik bir projenin içinde olmak gerçekten tiyatromuz ve bizler adına çok gurur verici. İçinde olmaktan müthiş gurur duyduğum ve keyif aldığım bir iş var ortada.” dedi. 
Shakespeare’in yanlışlıklar komedyasının çağdaş bir yorumla sahneye aktarıldığı oyunun dekoru, müzikleri ve rejisiyle izleyicilerden tam not aldı. 12. Gece’de ikiz kardeşler Viola ve Sebastian, bir gemi kazasından sonra, birbirlerini öldü sanıp ayrı düşerler. Viola, Illyria dükü Orsino'nun hizmetine girebilmek için erkek kılığına girer. Orsino adına güzel Olivia'ya kur yapmakla görevlendirilir. Olivia ise kardeşinin ölümünden sonra yastadır ve ayağına gelen herkesi geri çevirmektedir, ta ki şimdi erkek kılığındaki Viola'ya aşık olana dek. Bu sırada, Olivia'nın dayısı Tobi, tutucu hizmetkâr Malvolio'ya şamatalı bir oyun oynayarak, bu cümbüşlü kimlik yanılması ve karşılıksız aşk hikâyesini iyice kızıştırır. 19 ve 21 Kasım arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde seyirciler ile buluşmaya devam edecek.
Editör: TE Bilisim