Ece Türkiye Proje Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilen Maltepe Park AVM, Türk Tiyatrosu’nun yaşayan efsanesi Haldun Dormen’i ziyaretçileriyle buluşturdu. Banu Noyan organizasyonuyla gerçekleşen 'Haldun Dormen ile imza günü ve söyleşi’ Maltepe Park ziyaretçilerine unutulmaz bir gün yaşattı. Yıllar önce televizyon tarihine damga vuran 'Dadı' dizisinde rol alan Haldun Dormen, "Komedi oyunculuğu dramadan daha zordur" dedi.
Seyirciler "Dadı dizisi yeniden çekilsin" diye alkışla tempo tuttu.

Dadı'da birlikte rol aldığı oyuncularla ilgili de konuşan Dormen, "Gülben Ergen ile çalışmaktan çok keyif aldım. Disiplinli, özen gösteren, en ufak bir kapris yapmadan tam bir profesyonellikle işini yapan müthiş bir oyuncu. Gülben'in disiplinine ve profesyonelliğine hayran kaldım. Birçok kişiye örnek olacak bir isim" diyerek ünlü sanatçıya övgüler yağdırdı.
Haldun Dormen & Gülben Ergen

O dönemde çocuk oyuncu olan Sinem Kobal'ı da değerlendiren sanatçı, "Yetenekli bir kız. Çocuk yaşında tanırım oyunculuğa ilgisi müthişti. Bu sayede de bugün aranan bir oyuncu oldu. Tiyatro da ne yapar bilmiyorum" diye konuştu.
Oyunculuğu bırakmayı hiç düşünmediğini dile getiren Haldun Dormen, "60 yılımı tiyatroya verdim, inşallah son nefesimi verene kadar da devam edeceğim" sözleriyle alkış yağmuruna tutuldu.

Gençleri tiyatroya gitmeye çağıran sanatçı, "Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla şunu söylemek istiyorum... Lütfen tiyatroya gidin. Tiyatro salonlarını boş bırakmayın. Tiyatrolara hak ettiği gerçek değerini verin" dedi.
Türk tiyatrosunu modern hale getiren kişinin Muhsin Ertuğrul olduğunu söyleyen Dormen, "Böyle bir günde onu anmadan geçmek olmaz. Ancak beni çok üzen bir nokta var. Tiyatro talebeleri ve oyuncularının bir kısmı Muhsin Ertuğrul'u tanımıyor. Kimi gazeteci diyor kimi galiba tiyatrocu diyor bu beni çok üzüyor" diyerek genç oyunculara sitem etti.
Mankenler ve şarkıcıların oyunculuk yapmasıyla ilgili de konuşan Dormen, "Mektepli ve alaylı olmasının önemi yok çalışan herkes oyuncu olabilir. Bunu reddedersek Adile Naşit'i, Münir Özkul'u Bediha Muhavit'i de reddetmiş oluruz. Metin Serezli, Erol Günaydın, Altan Erbulak gibi insanlar da benimle çalışarak büyük yıldız oldular. İnşallah yeni nesil içinden de Kemal Sunal'lar Adile Naşit'ler çıkacaktır" diyerek yıllardır tartışılan bu konuya nokta koydu.

Bir ziyaretçinin Engelli Tiyatrosu ile ilgili sorusuna, "Ben engellilerle ilgili bir film yaptım. Bence engelliler her türlü karekteri oynayabilir bunun için hiç bir engel yok" dedi.
Son dönemde insanları hayata karşı umutsuz gördüğünü belirten Dormen, "Umutsuz olmayın, umut her zaman vardır, umut insana hayata bağlar, umudunuzu asla kaybetmeyin" sözleriyle konuklara veda etti.
Editör: TE Bilisim