Hülya Avşar’ın başkanlığına farklı yorumlar geldi.ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 6-12 Ekim günleri arasında düzenlenecek 49’uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin büyük jürisine Hülya Avşar’ın başkanlık yapacağı açıklandı. Ünlü oyuncunun jüri başkanlığı, sinema dünyasında farklı tepkilere yol açtı.

SANATÇILAR NE DEDİ?


İyi oyuncu

Tarık Akan: Gayet güzel, tebrik ederim. Ne güzel olmuş. Hiçbir olumsuz eleştiriye katılmıyorum. Hülya Avşar çok iyi bir sinema oyuncusudur.

Güzel seçim
Hülya Koçyiğit: Fevkalade güzel bir seçim. Hülya Avşar sinemaya özen göstermiş, güzel filmlere imza atmış bir isim. Keşke daha fazla sinema filmine imza atsa...

Başkası olsaydı
Perihan Savaş: Hayırlısı olsun ama sinema adına daha çok iş yapan bir isim olsaydı daha iyi olurdu.

Sinemayı biliyor

Filiz Akın: Hülya Avşar hem yetenekli hem de sinemayı bilen biri. Onun için çok güzel olmuş.

49’uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Altın Portakal ödüllerini, Hülya Avşar’ın başkanlığındaki jüri belirleyecek.

ELEŞTİRMENLER NE DEDİ?

Tarihe geçmiş biri
Atilla Dorsay: Hülya Avşar, sinemada sayısız filmde oynamış, bazı rolleriyle tarihe geçmiş bir sanatçıdır. Antalya’da jüri üyesi ya da başkanı olmaması için bir neden göremiyorum. Denebilir ki; tanınmış bir yönetmen daha iyi olurdu. Bu jürinin genel yapısıyla dengelenebilir. Nitekim dünyadaki en ünlü festivalerde bile kimi zaman karizmatik bir kişilik, bir star jüri başkanı olabiliyor. Bence her şey doğal.

İddialı bir seçim

Mehmet Açar: Geçen sene Müjde Ar, bu sene Hülya Avşar. Evet, jüri başkanlığında genel eğilim çok tecrübeli bir yönetmendir ama Altın Portakal bu durumun dışına çıkıyor. Hülya Avşar jüride yer alsaydı da haber olacak, çok konuşulacaktı. Zaten istedikleri de bu; çok konuşulmak. İddialı bir seçim...

Magazin kimliği ön planda

Serdar Akbıyık: Hülya Avşar sinemacı tarafı olan birisi. Üstelik oynadığı filmlerde de çok başarılı olmuş bir sanatçı. Fakat onun sinemacı tarafını bastıran bir magazin kimliği var. İşte insanlara ters gelen olay bu. Altın Portakal başka bir isim bulamaz mıydı? Ben de bunu garip karşılıyorum.

Şaşırtacak
Ömür Gedik: Ben Hülya Avşar’ın festival boyunca sinemasal yönünü ön plana çıkaracağına inanıyorum. Kendisinden festival haftası süresinde sansasyonel ve magazinsel açıklamalar bekleyenleri şaşırtacağını düşünüyorum.


Editör: TE Bilisim