“Bir şeyler üreten insanların fotoğrafını çekmeyi seviyorum: bir yazar, bir yönetmen, hatta milyarder bir iş adamı gibi… Benim için en önemli olan fotoğrafını çekeceğim kişiyi öncesinde iyice araştırmak ve incelemek.”

- Francesco Carrozzini


ISTANBUL’74 tarafından bu yıl 5.si düzenlenen “İstanbul Uluslararası Sanat ve Kültür Festivali- IST.Festival” için dünyaca ünlü İtalyan fotoğrafçı ve yönetmen Francesco Carozzini Türkiye’ye geliyor.

Geçmiş yıllarda Morgan Freeman, Robert De Niro, Scarlett Johansson, John Malkovich, Oliver Stone gibi Hollywood yıldızlarının; Heidi Klum, Milla Jovovich, Naomi Campbell ve Tyra Banks gibi modellerin; Beyonce, Sting, Keith Richards ve Marilyn Manson gibi ünlü müzisyenlerin; Jeff Koons ve Marina Abramovic gibi güncel sanatçıların portrelerini çeken Carrozzini, İtalya’nın sanat ve moda alanının yıldızlarından. Kendine özgü hikaye ve kurgu yöntemleri ile fotoğrafçılığa farklı bir estetik anlayışı getiren sanatçı özellikle karakter portrelerinde büyük başarılar kazandı.

1982 doğumlu, fotoğrafçılık kariyerine daha 19 yaşındayken başlayan Carrozzini, ISTANBUL'74 ve W Magazine ortaklığıyla 22 – 24 Mayıs tarihlerinde iddialı ve farklı programıyla, “Sanat ve Kültürde Gerçekçilik Üzerine Diyaloglar” temasını ele alacak festivalin konuğu olarak yer alacak.

*Gerçeği, gerçekçiliği ve bu kavramların görsel estetikten edebiyat, film, müzik, sanat, moda, tasarım ve ziyaretçilerin algısına kadar uzanan bir perspektifte ele alan IST. Festival; sanat, edebiyat, tasarım, moda, müzik ve sinema alanlarında, ücretsiz ve herkesin katılımına açık bir etkinlik olarak gerçekleştirilecektir.

Festival programına göre mekanlar:

22 Mayıs, Cuma / 18.00 – 20.00 – “Alex Prager” sergi açılışı @Istanbul’74 Galatasaray
23 Mayıs Cumartesi / 13.00 – 17.00 “Paneller” @ Vakko Moda Merkezi
24 Mayıs Pazar / 13.00 – 17.00 “Paneller” @ Soho House İstanbul


* 3 gün sürecek IST.Festival; edebiyat, tasarım, moda, müzik, tiyatro ve sinema gibi sanatın pek çok alanında gerçekleştirilecek panel ve etkinlikler ücretsiz ve herkesin katılımına açıktır.
Editör: TE Bilisim