ZEKİ MÜREN'i keşfeden besteci ve klarnet piri Şükrü Tunar ölümünün 50. yılında 1. Uluslararası Klarnet Festivali'nde anılacak. 

Uluslararasi Klarnet Festivali ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı öncülüğünde Edirne Belediyesi tarafindan 15,16,17 Haziran tarihleri arasında Edirne de yapılacak.

Festival süresince yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda katılımcıyı ağırlayacak olan Edirne de hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. 

Festival kapsamında Konferanslar, "Klarnet" konulu resim sergisi, Klarnet Karnavali, Genc Klarnetciler Yarismasi, Trakyalı Klarnetçiler Konseri, Senfonik Klarnet Konseri gibi pek çok renkli etkinliğin yanısıra üç gün boyunca en ünlü klarnet virtüözleri gece konserleriyle performans sergileyecekler. 
Edine nin merkezinde bulunan tarihi Saraçlar Caddesinde kurulacak dev sahnede verilecek klarnet konserlerine ülkemizden Serkan Cagri, Hüsnü ŞenlendiriciYarım Dünya Hasan Trio ve İstanbul Klarnet Korosu katilirken, Bulgaristan dan Ivo Papazov, Yunanistan dan Vassilis Saleas ve Stavros Pazarentsis katilacaklar.

Klarnet Festivali projesinin fikir babası ve program danışmanı olan Serkan Çağrı, en büyük hayallerinden birinin gerçekleşecek olması nedeniyle heyacanlı olduğunu belirterek:
 "Yurtdışında çeşitli örnekleri olan bu festivali en çok hakeden ülkelerden biriyiz. Ülkemiz müziğinde sıkça kullanılan ve son dönemde oldukça rağbet gören bu enstrüman için uluslararası bir festival düzenlenmesi fikrime Edirne Belediyesi destek verdi. Geçmişten günümüze yetiştirdiği usta klarnetçiler sanatçıları ve klarnet ağırlıklı yöresel müziği sebebiyle Klarnetin Başkenti sayılan Edirne ye müteşekkirim" dedi.
Turkiye, Yunanistan ve Bulgaristan in uc buyuk virtuozunun ayni konserde sahne alacagi 15 Haziran'da ki gala gecesinde, klarnet tarihinin en buyuk ismi Sukru TUNAR da ölümünün 50. yilinda sahnede anilacak. Sukru Tunar in Bursa da kesfederek istanbula getirdigi ve besteleriyle meshur olmasina zemin hazirladigi Zeki Muren in arkasinda calarken gecirdigi kalp krizi sonucu sahnede öldüğü biliniyor. Iste son nefesini verirken Zeki Muren e eslikte kullandigi klarnet de bu gecede sahneye cikacak ve Serkan Cagri tarafindan calinacak.  "Sukru Tunar Onur Odulu" toreninde surpriz konuk ve katilimcilarin da yer alacagi festival cok renkli ve coskulu olacaga benziyor. Festivalin medya sponsorlugunu ise Kral FM ve Voyage FM yapiyor.

Editör: TE Bilisim