Olcay Ünal SERT

Galaya filmde rol alan oyuncuların yanı sıra Umut Akyürek-Oktay Ertuğrul gibi ünlü isimler katıldılar. Aile ilişkilerinin önemine değinilen filmde Halil Ergün, Melis Tüzüngüç ve Doruk Özdemir ‘Koyverdin Gittin Beni’ adlı Karadeniz türküsünü seslendiriyorlar. Halil Ergün (Cafer Reis) kendisini terk edip Almanya’ya giden oğluna küs bir babayı (Cafer Reis) canlandırırken, eşinin ölümünün ardından kendisini doğaya ve ibadete veriyor. Almanya’dan torunu Arsel (Doruk Özdemir) gelince hayatı bir anda değişiyor.

Burçin Abdullah (Fidan) ve Doruk Özdemir’in (Aksel) büyük aşk yaşadığı filmde, Ergün tekneyle denize açılan balıkçı Cafer Reis’i oynarken, eşinin vefatıyla kendisini ibadete veren bir dedeyi canlandırıyor. Usta sanatçı namaz kılıp tespih çekerken kameralara yansırken, başarılı oyunculuğuyla göz dolduruyor.

Burçin Abdullah, Melis Tüzüngüç, Gizem Denizci

Duayen sanatçı Halil Ergün; Burçin Abdullah, Melis Tüzüngüç, Doruk Özdemir ve Gizem Denizci için “Böylesine genç ve başarılı oyuncularla birlikte rol aldığım için son derece mutluyum. Yeni nesil  donanımlı geliyor.” dedi.
Burçin Abdulahh "Hikayenin en güzel tarafı bizden yana olması" diyor...

'Koyverdin Gittin Beni' adlı TV filminde Fidan’ı oynayan Burçin Abdullah “TRT’de yayınlanacak filmin tamamını Amasra’da çektik. İlk yarısını izleyip çıktığımızda yapılan yorumlar inanılmazdı. Çok sıcak bir hikaye. Almanya’dan dedesini bulmaya gelmiş olan bir gencin (Doruk Özdemir) Amasra’da ki hikayesini işliyoruz. Bende bu gencin aşık olduğu Amasralı kız Fidan’ı canlandırdım. Doruk Özdemir ile iyi bir partner olduk. Melis 'de (Tüzüngüç) de Doruk gibi Halil Ergün’ün torunlarını oynuyor. Hikayenin en güzel tarafı çok bizden yana olması.” dedi.  
AMERİKA DA AİLESİYLE HASRET GİDERDİ

“Benim de ailem Amerika da yaşıyor. Bende bu filmde ki duyguları çok yaşıyorum, gurbet özlemi, vatan özlemi oluyor. Ablam, annem, babam halen Amerika da vatana özlem içersinde yaşıyorlar. Filmi izlerken o yüzden daha da duygulandım. Güzel bir proje oldu. İnaşllah izleyen herkes en az benim kadar beğenir.” diye konuştu… Amerika da ailesi ile özlem giderdiğini söyleyen Burçin Abdullah “Bir süre tatil yapıp özlem giderdim.” Dedi. Abdullah, “Özel hayatınız boş mu dolu mu?” sorusuna, “Kalbim boş, tamamen işime odaklandım.” diye yanıt veriyor.
"HALİL ERGÜN SETTE BİZE BABALIK YAPTI"

Halil Ergün gibi bir ustayla oynamak büyük bir zenginlik diyen Burçin Abdullah, “Halil ağabey bize sette babalık yaptık. Bizi çocuğu gibi koruyup kolladı. Safranbolu’ya gidip küçük bir kaçamakta yaptık. Sette ondan çok şey öğreniyorsunuz, oyunculuğundan ilham alıyorsunuz…” dedi.

MELİS TÜZÜNGÜÇ: HALİL ERGÜN ÇOK PAYLAŞIMCI BİRİ

Filmde Halil Ergün’ün torunu Bircan’ı oynayan Melis Tüzüngüç, “Benim ilk tv filmimin galasındayız. O yüzden çok heyecanlıyım. İyi ki Halil Ergün ile çalışmışız, iyi ki genç kadro olarakta çok iyi kaynaşmışız, bence güzel bir iş çıkmış. Daha nicelerine diliyorum. Ayrıca Halil Ergün’ün torununu oynadığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. İnanılmaz tatlı, inanılmaz iyi ve paylaşımcı biri. İletişimimiz halen devam ediyor. Her işin bana böyle güzel getirileri oluyor. Sinema adına önemli insanlar kazanıyorum.” dedi.
MELİS TÜZÜNGÜÇ: İNŞALLAH ALBÜMDE OLUR!

“Koyverdin Gittin Beni” adlı şarkıyı başarılı bir şekilde okuduğunun hatırlatılıp albüm yapmayı düşünüyor musunuz günün birinde sorusuna Melis Tüzüngüç, “Evet şarkı söyledim, inşallah o yönde de kendime birşeyler katarak, daha güzel şeyler sunarız. İnşallah albüm de olur… ” dedi.
DORUK ÖZDEMİR "YAKIŞIKLILIĞIMLA DEĞİL, OYUNCULUĞUMLA ANILMAK İSTERİM" 

Doruk Özdemir, “Bu ilk uzun metrajlı başrol filmim. Bir gurbet, küskünlük, her ailede yaşanacak aile dramı var filmde. Umarım güzel yansıtmışızdır. Bu filmde ki gibi küskünlükler çok oluyor. Kahramanımızın (Aksel Oğuz) hem aşk hayatını, hem aile hayatını görüyoruz filmde. Umarım seyirciler kendi hayatlarından bir şeyler bulmuştur. “ dedi. 

Doruk Özdemir & Burçin Abdullah 

Başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çeken Doruk Özdemir  henüz 18 yaşında ve ilk başrolünü oynadı. Mehmet Baylan Lisesi son sınıf öğrencisi olan Özdemir,  filmde Burçin Abdullah ile aşk yaşıyor. Dilek Ağacı’nın olduğu sahnede ki gibi “Dileğe inanır mısınız tutarsa diye” sorusuna, “Dilek önemli bir şey. Biz insanlarız ve sonuçta umutlarla yaşıyoruz.  Bence her insanın içinde umut olmalı. Eger umut olmazsa, çok zor bu dünyada yaşamamız,  Dilek Ağacı orada umudu temsil ediyor!  Bizde burada bunu öyle gördük, öyle yorumladık…” dedi.
“Halil Ergün gibi büyük bir duayen ile oynamak büyük bir şans” diyen Doruk Özdemir, “ Çok, çok şanslı olduğumu düşünüyorum, ondan birşeyler katabildiysem ne mutlu bana.” dedi. Halil Ergün’ün yorumu nasıl sorusuna “Çok beğendiğini söyledi, o beğendiyse benim için ne mutlu, çok rahat ayrılabilirim buradan.” dedi.
"YAKIŞIKLILIĞIMLA DEĞİL OYUNCULUĞUMLA ADIMDAN SÖZ EDİLSİN İSTERİM."

Kıvanç Tatlıtuğ, Arda Kural gibi sarışın erkek starların az olduğunun hatırlatılması üzerine Doruk Özdemir; “Sarışın star az evet ama şöyle bir handikap’ım da var diyebilirim;  belki  dış görünüş olarak yakışıklı veya çekici diye nitelendirebilirler,  ben bunu bir handikap olarak görürüm çünkü ben bir oyuncuyum, dış görünüşümle değil, oyunumla adımdan söz edilecekse edilmesini  isterim.” dedi.
GİZEM DENİZCİ: FİLMİ ÇEKERKEN ÇOK EĞLENDİK

Filmde Çiğdem karakterini oynayan Gizem Denizci “Filmin kötü kadınıyım. Burçin Abdullah ve Doruk Özdemir’in aşklarını yok etmeye çalışıyorum ama başaramıyorum… Bence Çiğdem kötü bir karakterin yanında da güldüğümüz bir karakter… Hikayeye muziplik katan bir karakter. Filmi çekerken Amasra’da çok eğlendik…” diye konuştu.
HALİL ERGÜN TV FİLMİNDE, NAMAZ KILIP, TESPİH ÇEKİYOR…

Filmin konusu:
Aile ilişkilerinin önemine değinilen filmde Halil Ergün, Melis Tüzüngüç ve Doruk Özdemir farklı zamanlarda Şevval Sam ve Kazım Koyuncu ile özdeşleşen ‘Koyverdin Gittin Beni’ adlı şarkıyı seslendiriyorlar. Halil Ergün kendisini terk edip Almanya’ya giden oğluna küs bir babayı canlandırırken, eşinin ölümünün ardından kendisini  doğaya (tekneye binip balık tutuyor) ve ibadete veren Cafer Reis’i canlandırıyor. Halil Ergün tv filminde namaz kılıp tespih çekerken görünürken, torunu olduğunu bilmediği Almancı genç Doruk Özdemir’in Amasra’ya gelmesiyle hayatında önemli değişiklikler oluyor. Aksel’i canlandıran Doruk Özdemir, Burçin Abdullah’a (Fidan) aşık olunca herşey çok farklı gelişiyor. Sesinin güzelliğiyle dikkatleri üzerine çeken Melis Tüzüngüç (Bircan) de başarılı oyunculuğuyla dikkatleri üzerine çekiyor.

 
Galaya ünlü sanatçı Umut Akyürek ve eşi Oktay Ertuğrul da katıldı.
Editör: TE Bilisim