14 Şubat'ta eski aşkını unutmadı

Minik Serçe Sezen Aksu 14 Şubat sevgililer gününe özel Bostancı Gösteri Merkezi'nde sahne aldı. Günler öncesinden prova yapan ve özel bir sahne hazırlayan Aksu'yu dinlemeye yaklaşık kişi geldi. Eski ve yeni şarkılarından oluşan repertuarını seslendiren minik serçe "Hepiniz çok geldiniz. Nörüyonuz bakeyim" diyerek konukları esprili bir dille selamladı.

İki şarkı okuduktan sonra sahne düzeneğinden şikayet eden şarkıcı "Bu sahne neden titriyor, düşeceğim gibi hissediyorum" dedi. Bir hayranının "Sen geldiğin için oldu" lafı üzerine kahkahalar atan şarkıcı "Ay senin ağızından bal damlıyor" dedi. Sevgililer gününü yalnız geçirdğini söyleyen minik serçe "Doyamadım" parçasını seslendirerek, söz yazarları olan Aysel Gürel ve Onno Tunç'a sitem de bulundu. "İkisi de beni erkenden bırakıp gittiler" diyerek onları çok özlediğini belirterek birde anısını paylaştı. Aksu "Hepimiz ölümlü dünyadayız, pankreas ameliyatı olacağım zaman kardeşim Nihat'a, o masadan kalkamamak da var. O yüzden anneme çok iyi bak dedim, oda bana abla bişey olmaz ha herro ya merro dedi" diyerek anlamlı bir anısını paylaştı.

Sezen Aksu büyük aşk yaşadığı müzisyen Onno Tunç ve Aysel Gürel'i Sevgililer Günü'nde unutmadı.

Kasaptaki etten farkım kalmadı


Şarkılarına hız kesmeden devam eden ve kendisini dinlemeye gelen hayranlarını coşturan Sezen Aksu sahne ki havalandırmanın açık olmamasına da takılarak "Vantilatörsüz Sezen, Sezen değildir. Öyle sıcaklıyorum ki önünüzde soyunasım geliyor" dedi. Sahnede yaptığı espiriler ile de hayranlarının yüzünü güldürmeyi başaran şarkıcı "Artık kasaptaki etten bir farkım kalmadı. Sadece üzerimdeki kaftan kıyafetim göstermiyor" dedi. Akşam 21:30'da çıktığı sahneden gece 01:00'de inen şarkıcı Sezen Aksu kendisini sevgililer gününde yalnız bırakmayan hayranlarına özel olarak ilk kez bis yaptı. 

Sezen Aksu güçlü sahnesiyle büyülerken zaman zaman adeta stund-up yaptı ...

‘Ah’ kadar beter şey yok
Sezen Aksu, sahnede “Hakim Bey” şarkısını seslendirdikten sonra da Türkiye gündemine göndermede bulundu, gençlere “sınırsız özgürlük” mesajları verdi: “Ne kadar katılırsınız bilmem ama insan karanlık bir varlık aslında. İçinde her şeyi barındırıyor. Bence hayatın yüceltilmesi sınırsız özgürlükten geçer. Herkesin bir anı vardır; jandarmaya, polise ve her türlü güce karşı...

Konser sırasında gençlere ithaf ettiği “Yeniler ve Yeni Kalanlar”ı da seslendiren Aksu, şarkıya başlamadan önce şöyle dedi: “Bu şarkıyı Gezi’den sonra oğlum Mithat Can ile birlikte yazdım. Hayat, bu yeni dünyanın yeni gençlerinin taze fikirleri ile, onların omuzlarında yükselecek.”
Yeniler ve Yeni Kalanlar

Yeniler ve Yeni Kalanlar
Gelenlere gidenlere
Gönülden gidenlere
Ümidi yeşertenlere
Bir şiirden süzerek
Ekmeği bölüşerek
Hayatı yüceltenlere

Kavganın barışmanın
Zamanla yarışmanın
Değerini bilenlere
Doğanın düşüncenin
Hayatın hakikatin
Önünde diz çökenlere

Elbette denize nazır
Kalbimiz temiz velhasıl
Bir yudum muhabbetten
Bir yudum ehl-i keyften

Yanında aşk da olsun
İlla ki meşk de olsun
Yıldızlar bir bir sönerken
Yeni gün gelsin buyursun

Sokaktaki Ali’ye
Tablodaki Dali’ye
Deliye de Veli’ye de
Şurdaki iskeleye
Kınalı’ya Heybeli’ye
Bir de yeni sevgiliye

Selamlar olsun
Şerefine kalksın bütün kadehler









Editör: TE Bilisim