Haber: Olcay Ünal SERT

Fotoğraflar: Muharrem ERDEMİR


Törene emekli Genel Kurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, gazeteciler Uğur Dündar, Yılmaz Özdil, Tuncay Özkan, Nurcan Sabur, Olcay Ünal Sert, Muharrem Erdemir ile sanatçılar Halit Kıvanç, Tarık Akan, Cihat Tamer, Seyyal Taner ve Tuğba Özay başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Okulun açılışı öncesi Atatürk Büstü'nün açılışını yapan İlker Başbuğ son günlerde yaşanan olaylara değinerek, "Ne yaparlarsa yapsınlar, kaçtane heykele, büste zarar verirlerse versinler, daha fazlasını biz dikeceğiz! Atatürk sevgisini kimse Türk Milleti'nin yüreğinden alamaz. Onlar bir tane yakarlar biz bin tane yaparız" diyerek büstün üzerinde ki Türk Bayrağı'nı alkışlar içerisinde kaldırdı.
Atatürk büstü alkışlar arasında açıldı. İlker Başbuğ, "Onlar bir tane yakar biz bin tane açarız!" dedi!

Uğur Dündar, Atatürk büstüne hayrnlıkla bakarken.
Daha sonra kırmızı kurdeleyi Müjdat Gezen ile birlikte kesen Uğur Dündar, Yılmaz Özdil, İlker Başbuğ, Tarık Akan ve davetliler tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Havai fişek gösterisi ve konfeti yağmurunun yaşandığı törenden sonra davetliler içeriye girerek kokteyl eşliğinde sınıfları gezdi. 
Ünlü sanatçı Müjdat Gezen Cihat Tamer'in 50 yıllık arkadaşı olduğunu belirterek okulda  Türkan Şoray, Cihat Tamer, Gülgün Feyman Budak, Uğur Dnüdar, Kandemir Konduk gibi hocaların yanı sıra kendisinin de dersler vereceğini söyledi.

Türkan Şoray Sinema Akademisi, Uğur Dündar Televizyon Akademisi'nin yakında hizmete gireceğini belirten Müjdat Gezen, "İnşallah hepsini pek yakında faaliyete geçireceğiz. Şimdilik herşey çok güzel gidiyor. Kayıtlarımız çok iyi gidiyor. İnşallah iyi birşeyler olacak Bakırköy'e. Çünkü Bakırköy'de ki potansiyel çok yüksek. Çocukları Bonzai gibi uyuşturuculardan uzaklaştırmak lazım. Bunlardan uzak tutmak için en iyi yer sanat ve spordur. Bende elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Benim hayatımda başım sigarayla, içkiyle hoş olmadığı için, uyuşturucudan nefret ettiğim için böyle gençler varsa ben burs vermeye hazırım. Bu okulda hiçbir şey ödemeden yeter ki o meretten uzak dursunlar." dedi.

Sinema sanatçısı Tarık Akan Sözcü Gazetesi Yılmaz Özdil ile sohbet ederken.
Yılmaz Özdil, Kandemir Konduk, Türkan Şoray, Umur Bugay, Tarık Akan, Halit Kıvanç  dersliklerinin olduğu okulda, Münir Özkul sahnesi ve bir de Tuncer Cücenoğlu kütüphanesi bulunuyor. Türkiye Güzeli'ne de oyuncu olmak istediği için okulda burs verdiklerini söyleyen Müjdat Gezen, drama konusunda kendisinin öğrencilere birebir ders vereceğini söyledi.

CİHAT TAMER: SANATLA UĞRAŞAN İNSANIN İKİ TAHTASI EKSİKTİR!

Müjdat Gezen Oyunculuk ve Sanat Merkezi'nde açılışına katılan usta oyuncu Cihat Tamer yaptığı açıklamada; "Bakırköy Türkiye'nin en çok sanatçı yetiştiren ilçesi. Kimi aklına getiriyorsanız sinema da tiyatro da, heykelcilikte, mimarlıkta en çok sanatçı yetiştiren bir beldesi. Bir kültür yuvası burası. Eskiden sayfiye yeriydi havasından mı suyundan mı derlerdi, ama bizim bir de akıl hastanemiz var, o yüzden! Böyle bir ülkede, hele böyle bir zamanda, böyle bir hükümet zamanında sanatla uğraşan insanın iki tahtası eksiktir! Müjdat çok güzel bir yer açmış ve gençleri sanatla buluşturacağız, ufuklarını açacağız. Onlara yeni yeni dostlar kazandıracağız. Ülkemize faydalı olmaya çalışacağız" dedi.

Usta sunucu Halit Kıvanç ve Emekli Genel Kurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ ile.
Gazeteci ve Basın Danışmanı Olcay Ünal Sert, usta oyuncu Müjdat Gezen'i
Bakırköy'de açtığı Sanat Okulu dolayısıyla tebrik etti.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin açılışı renkli görüntülere sahne oldu.




Editör: TE Bilisim