Röportaj: Olcay Ünal Sert
Fotoğraflar: Emrah Tarım

“Kara Para Aşk” dizisi büyük bir ilgiyle devam ediyor… Levent karakteriyle ilgili sürprizler var mı?
Kara Para Aşk’ta rolümle ilgili sürprizler olabilir. Levent aşkından dolayı kötü şeyler mi yapar yoksa tamamen insafa mı gelir, bunu ilerleyen bölümlerde göreceğiz.
 
Kara Para Aşk nasıl bir dizi sizce?
-Aşk ve kara para arasında kalan insanların hikâyesini anlatan bir dizi.
 
Levent nasıl bir karakter?
İlk başta Bahar'a, o ne derse -doğru ya da yanlış- yapmaya razı olacak kadar âşıktı. Bahar'ın tüm kışkırtmalarına kanıp, dolduruşuna gelerek daha sonra pişman olacağı durumlara kendisini sokmak üzereydi. Aklının başına gelmesiyle Bahar'ın aslında kendisini sevmediğini, tamamen hırsından dolayı kullandığını anladıktan sonra kendi yolunu çizmeye çalışan bir karakter. Levent bir iş adamı, Denizer Holding'in Finans Müdürü. Şirketi batma aşamasından kurtarıp kâr eder pozisyona getirmeye çalışıyor.
 
“Aşkla yaşayan, haksız kazanç edinmez”
“Kara Para Aşk”ta muhtemelen kara para aklanıyor ve bolca da aşk var… Para mı aşk mı? Sizce hangisi önceliklidir?
Bence aşk önceliklidir. Bana göre, hayatınızı paylaştığınız karınıza ve çocuğunuza yapabileceğinizin en iyisini sunmayı istemek, insanı başarılı olmaya iten bir şey. Aşkla yaşayan bir kişinin haksız yere para kazanmayı düşüneceğine inanmıyorum çünkü kara parayı çocuklarına ve karısına yedirebileceğini sanmıyorum. Bir kere bunu yaparsa huzur ve mutluluk o ahlaksızlığın gölgesinde kalacaktır. Fakat henüz aşkı tatmamış ya da tattığını sanan bir kişide durumlar tam tersi olabilir. Hak etmediği paranın üstüne çöreklenmek rahatsız edici gelmez çünkü hayatında daha anlamlı ve önemli başka şey yoktur düşüncesindeyim. Ben mutlu ve huzurlu hayatımın beni başarıya götürmesi sayesinde para kazanmayı seçiyorum.
 
Oyunculuğa nasıl başladınız?
Çocukluğumda hayal ediyordum oyuncu olmayı. Kısaca söylemek gerekirse okul yıllarımda da bu merakımın beni olmam gereken doğru yerlere sürüklemesiyle oyunculuğa başladım. İlkokul, ortaokul ve lisede gençlik tiyatrolarında yer almam, üniversitede tiyatro okuluna girmeye hak kazanmam, Türker İnanoğlu Vakfı’nın oyunculuk okuluna gitmemin çok yararı oldu. İlk dizim “Aşk Bir Hayal”den bu yana dizi oyunculuğu yaparken bir yandan da Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama İleri Oyunculuk Bölümü’nde master yapıyordum, bu sene oradan da mezun oldum. Mesleğimi sevdiğim için ve yapabildiğimin en iyisini yapmak için eğitim aldım ve bu eğitimleri almaya da devam edeceğim..
 

O da bir “Best Model”

Best Model Yarışması’na nasıl katıldınız?
2007 yılında Best Model Yarışması’na girdim. Bu da ilginç bir şekilde gelişti, benim haberim olmadan benim fotoğrafımı yollamışlar başvuru için. Ben de Eskişehir'de öğrenciydim, cebime harçlık olur diye, reklâm filmi ve katalog çekimlerine katılırdım. Eskişehir-İstanbul arası mekik dokurken bir gün cep telefonuma mesaj geldi, “Şu şu hotelde bekleniyorsunuz final seçmeleri için ” diye... Şaşırdım tabii, sonra beni ilk 20 içerisine seçtiler. Ardından kampa çağırdılar, oraya da katıldım. Neden gitmeyeyim dedim, gayet eğlenceli diye düşündüm. Gittim. Orada da ikinci oldum. İkinci olduğuma da şaşırmıştım çünkü boyumun çok uzun olduğunu söylüyorlardı modellik için.
Sonrasında da ben ikinci olduğum için Güney Kore’de Seul’de Manhant Internatıonal Yarışması’na gitmeye hak kazandım. Hiç görünmediğim reklam filmlerinden kazandığım figüran paralarıyla kendime uçak bileti alıp, yarışmaya katıldım. Orada da “En İyi Podyum Modeli” seçildim. Türkiye’yi temsil etmek müthiş bir şeydi. 50 ülke arasından seçilmek ise çok gururlandırmıştı beni.
 

“Erkan Özerman çok hatırı sayılır bir yarışma düzenliyor”

Best Model Yarışması’yla zirveye çıkan Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu, Tolgahan Sayışman, Burak Özçivit, Berk Oktay gibi isimler var. Erkan Özerman’ın elinin dokunduğu kişi star oluyor diyebilir miyiz?
Erkan Özerman çok hatırı sayılır bir yarışma düzenliyor. Tabii ki her Best Model star olacak diye bir şey yok. Bu aslında bizim kendimize kalmış bir şey. Ne kadar bu işi istiyor olduğunuz çok önemli. Erkan Özerman beni Türker İnanoğlu ile ilk tanıştıran kişidir. Birkaç deneme çekiminden sonra Türker İnanoğlu bir sürü başvuru arasından beni Güneydoğu’da çekilecek “Aşk Bir Hayal” dizisinde başrol oynatmak istediğini söylemişti. Çok heyecanlanmıştım benim için harika bir başlangıçtı bu. Sonra heyecanımı bastırmaya çalışıp oyunculuk kariyerime Altay Teğmen rolüyle başlangıç yaptım.
 
Oyunculuk kariyerinde hedefleriniz neler?
Bana lâyık görülen rollerin her koşulda olabilecek en doğru ve olması gereken gerçeklikte izleyiciyle buluşmasını sağlamak için elimden geleni yapmaya çalışmak, oyunculuk kariyerimdeki hiçbir zaman değişmeyecek hedefimdir. Bu hedeften çıkmadığım sürece oyunculuğumla ilgili beni tatmin edecek projelerde yer almaya devam edeceğimi düşünüyorum.
 
Bir aksiyon filminde görebilir miyiz sizi?
Fiziksel yapım gereği aksiyon filmlerine yatkın olduğum doğru ama ağır dram sahnelerini oynamak da bana büyük haz veriyor. Kısmetse beni heyecanlandıran birçok film türünde görebilirsiniz.
 

“Sosyal içerikli filmlerde oynarım ama…”

Tarık Akan ilk dönem salon filmlerinde rol alıyord, ardından sosyal içerikli filmlere yöneldi. Siz de sosyal içerikli filmlerde rol almayı düşünüyor musunuz?
Birilerinin hakkını gasp edecek bir mesaj vermediği sürece tabii ki seve seve rol alırım.
 
Sıra dışı her türlü rolde oynar mısınız?
Ben oyuncuyum her şeyi oynarım, kafasında değilim. Mutlaka bunun da oyuncunun özelliklerine ve duruşuna göre bir planlaması ve sınırları olmalı. Bu sınırlar içerisinde yeteneklerimizi gösterebileceğimiz rol seçimleri yapılması gerekir.
 
Beğendiğiniz oyuncular kimler?
Daniel Day Levis, Matthew McConaughey çok beğendiğim oyuncular.
 
Müzikle ilginiz olduğunu da duydum besteler yapıyormuşsunuz…
Kendime göre yapmış olduğum bestelerim var. Bazen klasik gitar çalıp söylüyorum.
 
Eşiniz için besteler yapmışsınz. Romantik misiniz?
Romantik miyim bilmiyorum onu eşime sormak lazım.
 
Size göre aşk nedir?
Bence aşk ile tutkuyu birbirine karıştırmamak lazım! Aşk asla elma şekerini yiyip de elinizde sapı kalacak bir şey değildir. Aşk hiçbir zaman bitmez. Gerçek aşkı kimse bitiremez. Yaş ne kadar ilerlerse ilerlesin, yıllar ne kadar geçerse geçsin o sizin aşkınızdır. Aşk kelimesini gündelik zevklerde tüketilen şeylerle karıştırmamak gerekir. Onun adı tutkudur! Hayatı boyunca gerçek aşkı tatmamış kişiler farklı yorumlayabilir ama ben aşkı tatmış biri olarak, aşkın bitebilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.
'Kara Para Aşk' dizisinin Levent'i Emre Kızılırmak Olcay Ünal Sert'e dobra açıklamalar yaptı.
Editör: TE Bilisim