CNN Türk'te ekrana gelen Dört Bir Taraf hararetli bir tiyatro polemiğine sahne oldu.
Nagehan Alçı ve Nazlı Ilıcak, Müjdat Gezen ve Ferhan Şensoy gibi tiyatrocuları militarizme destek olmakla suçlarken Enver Aysever tiyatroculara destek verdi. 

CANLI YAYINDA GERGİN ANLAR

Enver Aysever ile Nagehan Alçı arasında karşılıklı atışmaların ve suçlamaların yapıldığı tartışmada yer yer gergin diyaloglar yaşandı. Enver Aysever, Müjdat Gezen'in Türkiye'nin en önemli birikimlerinden bir olduğunu söyleyince stüdyoda ortalık bir anda karıştı. Nazlı Ilıcak ve Nagehan Alçı canlı yayında Müjdat Gezen ve Ferhan Şensoy'u sert bir şekilde eleştirdi. 

MİLİTARİZME ALKIŞ TUTUYORLAR

Müjdat Gezen için kullandığı "Faşizan" sözünü eleştiriler üzerine geri alan Nagehan Alçı "
Müjdat Gezen için faşizan kavramı ağır gelebilir ben bunu yumuşattım. Ama bana yönelik sözleri bunun karşılığı olabilir mi? Ben muhafazakarları rencide ettiğini düşündüğüm için o sözlerini eleştirdim. Tamam değerli bir sanatçıdır ama şöyle bir cümle kuramaz: "İnşallah Erdoğan'ın sonu da Adnan Menderes gibi olmasın" Böyle bir şey diyebilir mi bir sanatçı? Ferhan Şensoy'un sanatçılığını beğenebilirsiniz ama bu onun militarizme darbelere alkış tutmasını eleştirmemi engellemez. "Canım darbe istiyor, Arabistan mı olacağız, yarın darbe olsa çok sevinirim" diyor bunu eleştirmeyeceksiniz. Sanatçılığını tartışmıyorum ama militarizme alkış tutmalarını eleştiriyorum. Dünyanın hiç bir gelişmiş ülkesinde bunlar kabul görmez." ifadelerini kullandı.(Beyaz Gazete)


Editör: TE Bilisim