Koleksiyonerlerin merakla beklediği, Türk ve yabancı çağdaş ve modern ustalarının birbirinden önemli toplam 264 eserinin satışa sunulduğu 23. Beyaz Müzayede, 17 Mart Pazar günü The Sofa Hotel Nişantaşı’nda gerçekleşti.

Türk çağdaş ve modern sanatının başyapıtlarının satışa sunulduğu müzayede de Burhan Doğançay, Nejad Melih Devrim, Alaettin Aksoy,Mehmet Güleryüz, Ömer Uluç, Komet, Taner Ceylan gibi ustaların önemli eserleri görücüye çıktı.

Nejad Melih Devrim "Soyut Kompozisyon" çalışması
açık artırmada telefonla 1 milyon 100 bin TL'ye satıldı.



Nejad Melih Devrim'in 1955 yılında tuval üzerine yağlı boya ile resmettiği "Soyut Kompozisyon" adlı tablosu 1 milyon yüzbin liraya satıldı. Beşyüz bin TL'den açık artırmaya sunulan eser telefonla ismi açıklanmayan bir sanat severe satıldı. 197x96 cm ebadlarında ki tablo rengin coşkusunu ön plana çıkarmasıyla dikkatleri çekiyor. Nejad Melih Devrim'in 1953 yılında yaptığı diğer bir "Soyut Kompozisyon" çalışması ise 750 bin TL'ye alıcı buldu.

Müzayede de yine sanatçının Paris'e ilk gittiği yıllarda tanıştığı ve sonra evlendiği eşi Maria Devrim'i resmettiği yapıt "Maria a Chartres" 250.000 TL'ye alıcı buldu.

Ömer Uluç'un "Dört Ayak Üstünde Kadın - Sallantıda Erkekler" adlı tuval üzerine akrilik çalışması 450 bin TL'ye satılırken, sanatçının "Büyücü - Sallantıda Aşklar" adlı eseri 425 bin TL'ye alıcı buldu. Taner Ceylan'ın "Self Portrait As Cindrella" adlı nü tablosu ise 330 bin TL'ye alıcı buldu.

Burhan Doğançay’ın “İsimsiz (no.78.36) “ adlı eseri 190 bin TL’ye alıcı buldu.
Editör: TE Bilisim